dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSJZ doet zichzelf (weer) tekort tegen DOSR

SJZ doet zichzelf (weer) tekort tegen DOSR

-

Derde klasse A (zondag)- Het was het verhaal van de kansen niet afmaken voor SJZ. Op bezoek bij DOSR ging de ploeg van Rob van den Wijngaard nipt onderuit (2-1). Daardoor staan de Zoeterwoudenaren nog altijd net boven de gevarenzone. ,,We hadden zo naar deze wedstrijd toegeleefd met z’n allen’’, aldus een teleurgestelde SJZ-aanvaller Hans Coret.

Coret was niet ontevreden over het spel. Met uitzondering van de eerste tien minuten. In de openingsfase viel dan ook de openingstreffer voor de thuisploeg. ,,We begonnen rommelig aan de wedstrijd. Naast het missen van de kansen hebben we ook de wedstrijd verloren in de eerste tien minuten. Als je ziet hoe op knullige wijze de 1-0 valt, dat is dan geen lekker begin.’’

SAM_6096

,,Een totale miscommunicatie tussen onze keeper en een verdediger na een dieptepass over de grond’’, vertelt Coret over het ongelukkige tegendoelpunt. ,,Onze keeper kwam uit en riep ‘los!’, maar dat werd niet begrepen. En die speler van DOSR (A-junior Julian Dobber, red.) kon makkelijk intikken. Dat was wel even een flinke domper.’’

Maar daarna pakten de bezoekers het goed op. ,,We gingen beter voetballen. Dat leidde eigenlijk tot twee tot drie grote kansen voor Nils (Slingerland, red.) en Corne (Berg, red.). Gewoon twee keer één op één met de keeper. Jammer dat die kansen er dan niet ingaan. DOSR kreeg ook nog wel wat kleine mogelijkheden. Maar echt heel gevaarlijk zijn zij niet geweest.’’

Toch kwam SJZ in de tweede helft langszij dankzij Frank Willemse. ,,Ik had echt het gevoel dat de wedstrijd vanaf dat moment ging kantelen. Ik dacht dat we de 1-2 zouden gaan maken.’’ De goal viel echter aan de andere kant bij de gastheren uit Roelofarendsveen diep in de tweede helft (Jordi van Klink was de maker, red.). Daarna kwam Sint Jan Zoeterwoude niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

SAM_6086

Door de nederlaag blijft SJZ voorlopig negende op de ranglijst. De vijf ploegen daaronder, de nummers tien tot en met veertien, wisten allen niet te winnen. ,,Dat is gelukkig voor ons. Maar de punten blijven hard nodig. Volgende week tegen Nicolaas Boys (de huidige nummer elf, red.) wordt een hele belangrijke wedstrijd. Als we zo spelen zoals tegen DOSR, ben ik overtuigd dat we de drie punten gaan pakken. We hebben gewoon prima gespeeld. Alleen waren we gewoon wat ongelukkig.’’

Dat moet dus beter komende zondag tegen de Nieuwveners. De weken erna komen Van den Wijngaard en zijn volgelingen Voorschoten ’97 (uit) en Kickers ’69 (thuis) tegen. Door de recente uitslagen is er een breuk ontstaan tussen de nummers 1 tot en met zeven en acht tot en met veertien anderzijds. SJZ heeft nog een punt voorsprong op UDO, dat eervol verloor van koploper Hillegom, en Nicolaas Boys. Alkmania heeft twee punten minder (verloor van Voorschoten’97) en Kickers’69 staat op drie punten. ASC, dat onderuit ging tegen MMO in Oegstgeest, sluit de gelederen met een achterstand van vier punten op de groenwitten uit Zoeterwoude.