woensdag, april 17, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSJZ verslaat Stompwijk nipt in doelpuntenfestijn

SJZ verslaat Stompwijk nipt in doelpuntenfestijn

-

Derde klasse A (zondag)- Een wedstrijd die volledig op zichzelf staat, dat is Stompwijk-SJZ.  In de tweede burenruzie van het seizoen was het weer SJZ die als winnaar uit de strijd kwam, 3-4. De club uit Zoeterwoude kwam al snel op een voorsprong en gaf die gedurende de wedstrijd nooit meer uit handen. Hierdoor konden de punten dus mee op de fiets naar Zoeterwoude-Dorp worden genomen.

Want om punten ging het wel degelijk. Ondanks dat voor sommigen een overwinning in deze wedstrijd minstens drie keer zo mooi zou zijn als welke andere overwinning dan ook, konden er toch echt maar drie punten verdiend worden. En die punten wilden beide ploegen maar al te graag bijschrijven. SJZ stond voorafgaand aan de wedstrijd op plek vijf en moest winnen om bovenin mee te blijven draaien. Stompwijk bezette plaats negen en kon definitief aansluiten bij de subtop bij een overwinning.

Allemaal leuk en aardig, uiteindelijk ging het toch vooral om wie er de komende maanden als beste van de twee dorpen door het leven mocht. Dat SJZ dat maar al te graag wilde, bewees het in de eerste zeven minuten. Na een heerlijke voorzet van SJZ-verdediger Dave Plooij kon Koen van der Meer de 0-1 binnenschieten. Slechts twee minuten later maakte Guus van der Hoeven er al 0-2 van. Bij een corner sprong de centrale verdediger boven iedereen uit en knikte hij de bal in de verre hoek binnen.

Het antwoord van Stompwijk bleef echter niet lang uit. Na een juweel van een voorzet van Enrico Geus kon de volledig vrijstaande Martijn Droog eenvoudig binnenkoppen(1-2). Doelpunten te over dus, maar goede combinaties zeker nog niet. De term flipperkastvoetbal is uitgevonden voor dit soort wedstrijden, waarin de bal continu roekeloos naar voren wordt getrapt. Dit leverde wel nog enkele grote kansen op voor de thuisploeg, maar geen doelpunten.

Dat doelpunt kwam er wel voor de bezoekers, op slag voor rust. Frank Willemse kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, waarna hij knap wegdraaide en met een droge knal de 1-3 ruststand op het scorebord zette. Na de thee was het Stompwijk dat goed uit de startblokken kwam, met een goal tot gevolg. Nick Ammerlaan bleef uiterst rustig oog in oog met SJZ-goalie Niels van Diemen en noteerde de aansluitingstreffer(2-3).

Lang konden de supporters niet nagenieten van die treffer, want SJZ breidde de voorsprong alweer uit naar twee. Koen van der Meer scoorde zijn tweede van de middag na zwak verdedigend werk van Stompwijk(2-4). De thuisploeg ging na deze domper beter en beter voetballen en drong de Zoeterwoudenaren ver terug op de eigen helft. Dit was ook de aanleiding voor misschien wel de mooiste aanval van de middag. Na goed samenspel kwam de bal uiteindelijk bij Johan Nieuweland die de bal op de paal mikte.

Enkele minuten later kon er alsnog gejuicht worden op sportpark de Meerhorst. Na opnieuw een voorzet op maat van Enrico Geus kon Martijn Droog andermaal tot scoren komen(3-4). Met nog een kwartier op de klok nog genoeg tijd voor een Stompwijks slotoffensief zou je zeggen. Dit offensief kwam echter nooit van de grond, waardoor de spelers van SJZ zich de komende maanden met de borst vooruit mogen begeven in Stompwijk.

Door de overwinning consolideert SJZ de vijfde plek. Het staat nu in punten gelijk met nummer vier Graaf Willem II VAC en drie punten voor op nummer zes Rijnland. SJZ kan volgende week zijn derde overwinning op rij boeken, als het laagvlieger Bernardus op bezoek krijgt. Ofwel Rob van den Wijngaard versus Ronald Rosdorff. Ook Stompwijk blijft verder op dezelfde positie staan. Het staat nu echter wel zes punten achter op nummer acht Van Nispen. In de laatste speelronde voor de winterstop moet Stompwijk op bezoek bij het prima draaiende FC Rijnland.

Opstelling: SJZ: Niels van Diemen, Sjoerd Hulsbos, Guus van der Hoeven, Kevin Bos, Dave Plooij, Evert Hoogervorst, Koen van der Meer(’90 Daniel Coret), Stefan Sleyser (’70 Roy Versteegen), Frank Willemse, Peter Wansink, Danny Pieterse.