HomeZaterdagDerde klasseSticker ' net niet' van toepassing op Hazerswoudse Boys

Sticker ‘ net niet’ van toepassing op Hazerswoudse Boys

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,We blijven op dezelfde voetbalvoet doorgaan met deze selectie. Er is absoluut geen sprake van paniek nu we ook thuis met 1-2 van buur BSC’68 hebben verloren, integendeel. Natuurlijk hadden we na de promotie vorig seizoen op meer gehoopt bij de start van dit seizoen. Maar als ik de vier gespeelde wedstrijden langs loop dan past bij elke wedstrijd de sticker ‘net niet’. En daar komt vast en zeker een keer verandering in”, aldus Ruben Windhorst, de bevlogen aanvaller van Hazerswoudse Boys.

Met nederlagen tegen DWO, CVC Reeuwijk en nu BSC’68 komt het tot nu toe enige schamele puntje van de eerste thuiswedstrijd tegen Zwammerdam. Hierdoor staan de Hazerswoudse Boys nu veertiende en laatste met één punt uit vier.

Op een zonovergoten sportpark met ruim honderd toeschouwers hadden de Boys een andere start van de wedstrijd voor ogen. Windhorst: ,,We kwamen ook weer te snel en onnodig op een 0-2 achterstand. Zo werd de tweede via de voet van verdediger Nick Moerland van richting veranderd waardoor onze keeper Joren van Dijk kansloos was. En zo ga je dan weer de rust in. Maar dat heb je als je de kansen ook niet benut en het ook even tegen zit. Zo werd een bal van spits Leo de Ruiter door een verdediger van BSC’68 net op de doellijn gekeerd waar hun keeper kansloos was. Het zit ons dan ook niet echt mee.”

Na de promotie is de samenstelling van de selectie van Hazerswoudse Boys niet wezenlijk veranderd. Trainer Manfred van den Bosch kan over dezelfde spelers beschikken die voor de promotie naar deze derde klasse A (zaterdag) hebben zorggedragen. Maar blijkbaar had Van den Bosch in de kleedkamer onder het genot van dampende Hazerswoudse polderthee de juiste voetbalsnaar geraakt bij zijn spelers. Ongewijzigd kwam zijn team weer binnen de lijnen en toen gebeurde waar vele thuissupporters de gehele eerste helft al hunkerend naar hadden uitgekeken.

,,Kort na de rust viel de 1-2, de dik verdiende aansluitingstreffer, waar De Ruiter scoorde op mijn assist. Dan voel en beleef je met elkaar dat er meer inzit. Ik mocht het, helaas, niet meer langer meemaken want de trainer bracht Vito Martens voor mij in. Zo werd ook verdediger Ruud Plaisier gewisseld voor aanvaller Pim Schoonwater, duidelijk met het idee om de dik verdiende 2-2 te forceren”, aldus de Boys-aanvaller Windhorst.

Het mooie in deze dorpsderby was dat, goed geleid door scheidsrechter Lingen ut Gouda, er met respect voor elkaar in en om het veld werd omgegaan. Daarbij bleek in alles dat BSC’68 toch effectiever met de kansen was omgesprongen en ook geroutineerder oogde voor de ook aanwezige neutrale voetbalsupporters langs de lijn.

Windhorst: ,,We kregen in het laatste kwart naast kleine kansjes voor onze voorwaartsen zeker extra mogelijkheden toen in de 84e minuut Falko Henze van BSC’68 er met een tweede keer geel werd afgestuurd. En als dan ook nog de scheids vijf minuten extra speelminuten geeft, zit je in je trainingspak in de dugout toch wel te hopen op die verdiende 2-2. Maar het is ook nu helaas weer niet gelukt. Met een 1-2 nederlaag konden we de kleedkamer weer opzoeken.”

De ploeg uit Hazerswoude van trainer Van den Bosch hoeft niet lang te wachten op een herkansing. Door de meer dan bekende Leidse feesten op zaterdag 3 oktober wordt de wedstrijd DoCoS – Hazerswoudse Boys vervroegd naar dinsdagavond 29 september. ,,Natuurlijk werkten we mee aan zo’n verzoek om de wedstrijd te vervroegen, dat is toch logisch? Normaal is dinsdagavond onze eerste trainingsavond, dus we gaan nu direct de volgende competitiewedstrijd in. Ik heb begrepen dat ze ook weer een goed team hebben. Vorig seizoen hebben we vriendschappelijk van hen verloren. En wat het nu gaat worden, we wachten het af. We zijn geen enkele van de vier gespeelde wedstrijden echt kansloos geweest, nooit weggespeeld ook, en we gaan er vanuit dat we ons goed kunnen handhaven in deze derde klasse”, sprak de zeer gemotiveerde Windhorst met daadkracht.

DoCoS speelde zaterdagmiddag thuis met 2-2 gelijk tegen Kagia 9verslag volgt, red.) en neemt hiermee met vijf uit vier een achtste plek in deze derde klasse A in. Als het aan aanvaller Windhorst van Hazerswoudse Boys ligt, komt dinsdag een mooie kans om de sticker ‘net niet’ van zijn team af te halen. We gaan het volgen.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk, Plaisier (Schoonwater), Moerland, Van Leeuwen, Van Meurs, Kastelein, Van Aalst, Louwers, Meijer, Windhorst (Martens) en De Ruiter.