HomeZaterdagDerde klassev.v. Oegstgeest en WDS houden elkaar weer in evenwicht

v.v. Oegstgeest en WDS houden elkaar weer in evenwicht

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het inhaalduel tussen Oegstgeest en WDS heeft geen winnaar opgeleverd. Op De Voscuyl werd het 1-1. Voor de thuisploeg een enigszins teleurstellend resultaat na de zege op Roodenburg en de ruime nederlaag van de ploeg uit Driebruggen, vorige week op bezoek bij UVS (6-1).

vvo-wds-47

WDS, voor aanvang zaterdagmiddag als vijfde genoteerd met 28 uit 19 (37-50), zou met de benadering van Billy Beane gezien de stand aan het langste eind moeten trekken. De v.v. Oegstgeest stond negende met 24 uit 20 (31-34) en heeft buitenhuis ook nog iets betere resultaten dan op de eigen grassprieten. De eerste helft wees er ook op dat Billy Beane gelijk zou krijgen. Maar met het spelbeeld in de eerste helft zou geen enkele neutrale toeschouwer lid van de fanclub van v.v. Oegstgeest of WDS worden.

vvo-wds-12

Mario Gianfiglio, middenvelder van v.v. Oegstgeest: ,,We kwamen er vanaf het begin niet goed uit. De lange bal werd gehanteerd, maar we speelden zonder echte spits, Joep van Tulder zat ook op de bank. Maar doordat onze flankspelers het eerste half uur niet in hun spel kwamen, moest trainer Jerry Ubink al voor de rust ingrijpen.” Dat werd zeker in de hand gewerkt doordat WDS slim van het slechte uitverdedigen van de thuisploeg profiteerde. Een corner halverwege de eerste helft werd niet goed weggewerkt en binnen de zestien meter staande kon de WDS-speler met een droge knal scoren, 0-1. Kevin Sip zat nog aan de bal, maar het net achter hem bolde tot teleurstelling van de trouwe thuissupporters op het sportpark.

Gianfiglio: ,,Kort voor de rust bracht de trainer Van Tulder in en werd dus om tactische redenen Maurice Giliams in het trainingspak gehesen. Met het rustsignaal van de scheids gingen we met de koppies omlaag de kleedkamer in. Maar de trainer slaagde erin om ons op te peppen. Dus we gingen ervoor die tweede helft. Helaas kon ik niet alles meemaken want Ubink wisselde me op een gegeven moment voor een andere middenvelder, Terry Polet. Ik was wat ongelukkig in mijn acties, vandaar.”

vvo-wds-62

De thuisploeg kreeg meer grip op het spelletje van WDS. En als je iets wilt forceren dan doe je dat met broers in een team. Verdediger Dylan Dijkstra stuurde na een mooie actie Lennart Leeuwenburg de diepte in. Uit zijn prachtige voorzet scoorde aanvaller Roy Dijkstra, die rap weer inzetbaar was na zijn opgelopen blessure van twee weken terug. ,,Dijkstra kreeg van de WDS-verdedigers alle gelegenheid om de bal aan te nemen. Dat betekende een gelijkmaker met nog ongeveer een kwartier te spelen. Maar meer zat er niet in en we kwamen nog goed weg met een schot op onze lat”, aldus de ietwat balende Gianfiglio.

vvo-wds-54

Verdediger Hachmang was niet helemaal lekker en werd in de slotfase gewisseld voor debutant Steven Gijselman. Zonder verdere noemenswaardige kansen aan beide kanten werd met het laatste fluitsignaal de eindstand 1-1 bereikt. Gianfiglio: ,,Deze inhaalpot telde gelukkig nog voor periode twee mee. Voor ons zijn de laatste vijf wedstrijden allemaal finales. Want voor periode drie staan we er lekker voor met 9 uit 4. We gaan er voor en zaterdag 11 april wacht de uitwedstrijd tegen DoCoS. Tot vanmiddag stonden ze maar kort boven ons op een achtste plaats met 26 uit 20.”

De v.v. Oegstgeest heeft zeker kansen, maar dan moet er volgens Gianfiglio wel negentig minuten lang uit een ander vaatje worden getapt. Dit keer was het te pover, vond ook trainer Ubink.

,,Voor de rust was het zeker heel matig. In de tweede helft werd het minder slordig en hebben we ook meer strijd op de mat gelegd. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar of verliezer. De komende weken mogen we in de derde periode laten zien dat we nog wat willen. In elk geval is het gat met de nummer elf, Gouda, opgelopen naar zeven punten. Dat geeft lucht.”

Opstelling Oegstgeest: Sip, Gilliams (Van Tulder), Tetterode, D.Dijkstra, Leugering, Groeneveld, Reus, Hachmang (Gijselman), Gianfiglio (Polet), R.Dijkstra, Leeuwenburg.