HomeZaterdagDerde klasseVan den Wijngaard vol trots over verliezend SJZ

Van den Wijngaard vol trots over verliezend SJZ

-

Derde klasse A (zondag)- SJZ speelde een uitstekende wedstrijd. Misschien wel een van de beste uitvoeringen onder trainer Rob van den Wijngaard sinds zijn aantreden. Het leverde de ploeg uit Zoeterwoude echter niets op. Graaf Willem II VAC won met 1-3. Voor SJZ was het doel weer eens te klein geweest.

,,Duel!” schreeuwde Van den Wijngaard toen Graaf Willem II VAC in de derde minuut een vrije bal mocht nemen. Het was aan dovemansoren gericht: niemand dekte de beresterke Fouad Guermaoui, die ongehinderd de bal over keeper Niels van Diemen in de verre hoek kon koppen: 0-1.

SAM_8651 (Small)

De thuisploeg herpakte zich goed en zette een aantal gevaarlijke aanvallen op. Kansen leverde dat genoeg op. Koen van der Meer had er zelfs eentje uit de categorie ,,niet te missen.” Van der Meer deed dat echter wel. De beste man aan SJZ kant kwam, na een weer uitstekende actie, alleen voor de keeper en had kalmpjes een hoek kunnen uitzoeken: hij schoot naast. Later zette Kevin Bos met een bekeken steekballetje zijn aanvalslinie in een prima positie om te scoren. De aanname was echter matig en de goalie van Graaf Willem II VAC kon redding brengen. De gelijkmaker kon niet uitblijven, zo leek het. De bezoekers gaven echter twee keer een staaltje efficiency weg. Twee keer in korte tijd  werd er genadeloos toegeslagen en met een 0-3 stand was de wedstrijd beslist.

Na afloop zat Van den Wijngaard anders in dat verhaal. ,,Ik heb tot vijf minuten voor tijd geloof gehouden dat we een resultaat zouden halen. Ik kan mijn mannen niets verwijten. Ze hebben uitstekend gespeeld en we hebben ook na rust de mooiste kansen gecreëerd. Ondanks de achterstand bleef er spirit en was er vertrouwen dat het goed zou komen.”

Na de rust kreeg SJZ al snel een uitgelezen kans om de 1-3 op het scorebord te brengen. Guus de Goede miste de toegekende strafschop en dus bleef de marge drie treffers. Het deerde SJZ in die zin niet dat de aanval blijvend gezocht werd. Met kunst-en vliegwerk bleef de ploeg uit Wassenaar overeind. Zo niet pakweg vijfentwintig minuten voor tijd. Eindelijk liet SJZ de tegenstander aftrappen. Peter Wansink was de maker van de 1-3.

SAM_8648 (Small)

De groenwitten bleven pompen en beuken en de spanning was voelbaar. Kansen kwamen er nog steeds, maar het bleef bij de vier reeds gescoorde doelpunten. Door het resultaat zakte SJZ twee plaatsen. Avv Alphen en Graaf Willem II VAC klommen ten koste van de mannen van Van den Wijngaard.

,,Het had zomaar 8-4 kunnen worden. Geloof me, we speelden echt goed en met het hart. Ik ben trots op mijn ploeg. Bij vlagen hebben we de tegenstander zoek gespeeld en dit is toch bepaald niet de minste opponent. Kansen missen doe je niet omdat je dat zo leuk vindt. Het is frustrerend dat we verloren hebben wanneer je zo goed speelt. Maar ik voel geen enkele behoefte om dit negatief te benaderen. Een oude kwaal? Vorig seizoen hebben we ook de nodige wedstrijden gespeeld waarin we onszelf tekort deden met het missen van kansen. Maar dit staat niet in verhouding met het verleden. Het voetbal is veel beter.”

Basisopstelling SJZ: Van Diemen, Van der Hoeven, De Goede, Bos, Hulsbos, Hoogervorst, Van der Meer, Sleijser, Willemse, Wansink, Berg.

Basisopstelling Graaf Willem II VAC: Van den Burg, Jellema, Visser, Hofman, Waart, Guemaoui, Nieuwenhuis, Kippersluis, Elias, Bienens, Breimer

Scheidsrechter: Pille. Toeschouwers: 125.

Foto’s: met dank aan Peter de Goede