Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van den Wijngaard vol trots over verliezend SJZ

ALV artikelbanner
Rumling bouw artikel

Derde klasse A (zondag)- SJZ speelde een uitstekende wedstrijd. Misschien wel een van de beste uitvoeringen onder trainer Rob van den Wijngaard sinds zijn aantreden. Het leverde de ploeg uit Zoeterwoude echter niets op. Graaf Willem II VAC won met 1-3. Voor SJZ was het doel weer eens te klein geweest.

,,Duel!” schreeuwde Van den Wijngaard toen Graaf Willem II VAC in de derde minuut een vrije bal mocht nemen. Het was aan dovemansoren gericht: niemand dekte de beresterke Fouad Guermaoui, die ongehinderd de bal over keeper Niels van Diemen in de verre hoek kon koppen: 0-1.

SAM_8651 (Small)

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

De thuisploeg herpakte zich goed en zette een aantal gevaarlijke aanvallen op. Kansen leverde dat genoeg op. Koen van der Meer had er zelfs eentje uit de categorie ,,niet te missen.” Van der Meer deed dat echter wel. De beste man aan SJZ kant kwam, na een weer uitstekende actie, alleen voor de keeper en had kalmpjes een hoek kunnen uitzoeken: hij schoot naast. Later zette Kevin Bos met een bekeken steekballetje zijn aanvalslinie in een prima positie om te scoren. De aanname was echter matig en de goalie van Graaf Willem II VAC kon redding brengen. De gelijkmaker kon niet uitblijven, zo leek het. De bezoekers gaven echter twee keer een staaltje efficiency weg. Twee keer in korte tijd  werd er genadeloos toegeslagen en met een 0-3 stand was de wedstrijd beslist.

Na afloop zat Van den Wijngaard anders in dat verhaal. ,,Ik heb tot vijf minuten voor tijd geloof gehouden dat we een resultaat zouden halen. Ik kan mijn mannen niets verwijten. Ze hebben uitstekend gespeeld en we hebben ook na rust de mooiste kansen gecreëerd. Ondanks de achterstand bleef er spirit en was er vertrouwen dat het goed zou komen.”

Na de rust kreeg SJZ al snel een uitgelezen kans om de 1-3 op het scorebord te brengen. Guus de Goede miste de toegekende strafschop en dus bleef de marge drie treffers. Het deerde SJZ in die zin niet dat de aanval blijvend gezocht werd. Met kunst-en vliegwerk bleef de ploeg uit Wassenaar overeind. Zo niet pakweg vijfentwintig minuten voor tijd. Eindelijk liet SJZ de tegenstander aftrappen. Peter Wansink was de maker van de 1-3.

SAM_8648 (Small)

De groenwitten bleven pompen en beuken en de spanning was voelbaar. Kansen kwamen er nog steeds, maar het bleef bij de vier reeds gescoorde doelpunten. Door het resultaat zakte SJZ twee plaatsen. Avv Alphen en Graaf Willem II VAC klommen ten koste van de mannen van Van den Wijngaard.

,,Het had zomaar 8-4 kunnen worden. Geloof me, we speelden echt goed en met het hart. Ik ben trots op mijn ploeg. Bij vlagen hebben we de tegenstander zoek gespeeld en dit is toch bepaald niet de minste opponent. Kansen missen doe je niet omdat je dat zo leuk vindt. Het is frustrerend dat we verloren hebben wanneer je zo goed speelt. Maar ik voel geen enkele behoefte om dit negatief te benaderen. Een oude kwaal? Vorig seizoen hebben we ook de nodige wedstrijden gespeeld waarin we onszelf tekort deden met het missen van kansen. Maar dit staat niet in verhouding met het verleden. Het voetbal is veel beter.”

Basisopstelling SJZ: Van Diemen, Van der Hoeven, De Goede, Bos, Hulsbos, Hoogervorst, Van der Meer, Sleijser, Willemse, Wansink, Berg.

Basisopstelling Graaf Willem II VAC: Van den Burg, Jellema, Visser, Hofman, Waart, Guemaoui, Nieuwenhuis, Kippersluis, Elias, Bienens, Breimer

Scheidsrechter: Pille. Toeschouwers: 125.

Foto’s: met dank aan Peter de Goede

SAM_8646 (Small)

Seven gifts artikel
Van Marwijk artikelbanner

3 Comments

 1. Rob Gieben

  24 november 2015 at 00:17

  Robbie vd Wijngaard en ik zijn vrienden van elkaar, maar ik heb als trainer van Graaf Willem blijkbaar toch een andere wedstrijd gezien dan Robbie.

  Sjz is 2x 1-op-1 op de keeper geweest, maar ook Graaf Willem heeft enkele 100% kansen onbenut gelaten. Daarnaast heeft Sjz een penalty cadeau gekregen.
  Ik lees ook dat Graaf Willem is weggespeeld en dat de eindstand met gemak 8-4 had kunnen zijn.
  Als ik dit lees denk ik dat Robbie heel erg teleurgesteld is geweest en
  dat is ook logisch als je 2x voor de keeper komt maar niet scoort en een penalty mist, maar Robbie moet wel redelijk blijven in zijn commentaar.

  Persoonlijk vind ik dat in de 1e helft wij het beste van het spel hadden. Graaf Willem speelde 1 op 1 over het hele veld en daar wist Sjz geen raad mee. Sjz kon hun normale spel vanaf de opbouw niet spelen en was gedwongen om vanuit de keeper direct de lange bal te geven. De 2e bal werd veelal door Graaf Willem gewonnen.
  Als je 0-3 in de rust achterstaat heeft dat normaliter wel een reden en dat zou Robbie toch moeten weten.

  De 2e helft, ongeveer vanaf de 60 minuut werd het veld door Graaf Willem te lang gehouden en kon Sjz meer grip krijgen op de wedstrijd. In die fase kreeg Sjz enkele mogelijkheden en viel uiteindelijk ook de terechte 1-3.

  Sjz moest in 15 minuten minimaal 2 goals maken en hierdoor kreeg Graaf Willem ruimte en nog enkele mogelijkheden om te scoren.

  Uiteindelijk bleef het 1-3.

  • Redactie

   Redactie

   24 november 2015 at 09:46

   Beste Rob,

   Dank voor je betoog. Stellen wij zeer op prijs. Er was een verslaggever van ons bij, maar die werd al spoedig weggeroepen vanwege prive-omstandigheden.
   Helaas moesten wij het dus doen met enkel het oordeel van Rob, die overigens altijd realistisch is. Wellicht dat zijn commentaar dit keer
   is ontsproten uit teleurstelling. Hij ziet en zag jullie in elk geval wel als een van de betere tegenstanders.

   Met vr groet,
   Hennie Kanbier, LAV

   • rob gieben

    24 november 2015 at 13:26

    ‘Kleine’ nuance is altijd fijn, vandaar mijn initiatief.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten