HomeZaterdagDerde klasseVervelende middag en teleurstellend resultaat voor DoCoS

Vervelende middag en teleurstellend resultaat voor DoCoS

-

Derde klasse A (zaterdag)- DoCoS hield aan de ouverture van de competitie geen al te prettige herinneringen over. Er werd weliswaar niet verloren, maar er was wel op meer gerekend dan een gelijkspel tegen BSC’68 (1-1). Daarnaast had de tweede helft een grimmig karakter en Rowin Peet baalde dan ook van de grotendeels mislukte opening van het seizoen.

bsc-docos 027

,,Het was eigenlijk een knotsgekke wedstrijd. Wij kwamen in de eerste helft met 1-0 voor door Chris van Empel en hadden het betere van het spel. Verdedigend gaven we weinig weg. Er had eigenlijk veel meer ingezeten voor ons maar in de tweede helft liep het allemaal een beetje uit de hand. BSC ’68 speelde agressief en de scheidsrechter had het allemaal niet meer onder controle. De thuisclub leek helemaal opgefokt en maakte met vechtvoetbal veel overtredingen. Nadat er op Tim Gonlag een paar overtredingen waren gemaakt, die niet werden bestraft, ging hij zelf in de fout en dit kostte hem een rode kaart”, baalt de linksback na. Dus moest het team met tien man verder om de eindstreep zonder verdere averij te halen. Dat lukte, maar de teleurstelling drong zich naar de voorgrond.

bsc-docos 011

Na de eerste helft waarin de Leidenaren verzuimden om de score uit te bouwen, werd het in het tweede bedrijf dus allemaal minder verheffend. ,,We kregen toen ook weinig kansen meer en de wedstrijd kantelde voor ons de verkeerde kant op”,  weet de vaste waarde die naar eigen mening in de eerste helft goed presteerde maar na de thee deelde in de malaise. ,,Het is jammer, het team stond voor de rust goed. Maar door het vechtvoetbal van de thuisclub werd het in de tweede helft een knotsgekke wedstrijd met veel overtredingen.” Of de uitslag terecht was? ,,Dat is moeilijk te zeggen”, oordeelt hij achteraf.

bsc-docos 065

Pijnlijk puntverlies dus voor DoCos dat zich opmaakt voor de derby van aanstaande zaterdag tegen Lugdunum. ,,Ik kijk er naar uit en het zal hopelijk een leuke ontmoeting worden.” Terugblikkend op het vervelende duel met BSC ’68: ,,We hebben van deze wedstrijd in ieder geval weer iets geleerd. Wij moeten van ons eigen spel uit gaan en niet van de tegenstander.”  Wijze woorden van Peet maar die zullen dan ook in de praktijk moeten worden bewaarheid. Feit is dat hij reikhalzend uitziet naar de derby van komende zaterdag en een leukere voetbalmiddag.

bsc-docos 055

Van der Salm was als trainer ook verre van in zijn nopjes. ,,We hadden dit duel voor de rust moeten beslissen. Met 0-2 of 0-3 hadden ze weinig te zeggen gehad. Na de rust was al het voetbal er bij ons uit en hebben we ons uit de wedstrijd laten spelen. Hier zullen we met zijn allen over moeten babbelen. Ik kan onmogelijk tevreden zijn over de uitslag en het vertoonde spel. De competitiestart had ik me bepaald anders voorgesteld. Op basis van de bij ons aanwezige kwaliteiten moet je dit soort potten winnen. En met de rode kaart ben ik ook niet heel blij, dat lijkt me duidelijk.”

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Gonlag, Maaskant, Peet, Zweistra, De Bolster, Van Gent (Bouwmans), Henzing, Van Empel, Slingerland.