HomeZaterdagDerde klasseVV Oegstgeest heeft aan één helft genoeg tegen LSVV ‘70

VV Oegstgeest heeft aan één helft genoeg tegen LSVV ‘70

-

Derde klasse A (zaterdag)- Er zat een zure bijsmaak aan de overwinning voor VV Oegstgeest. De ploeg van Jerry Ubink won eenvoudig met 0-3 bij hekkensluiter LSVV ’70, maar zag vlak voor rust dat spits Joep van Tulder moest inrukken met een rode kaart op zak. Daardoor kwam het totaal aantal rode kaarten aan Oegstgeestse zijde op vijf te staan in slechts vier wedstrijden.

De aanhang van Oegstgeest had het goed naar de zin..

En dat terwijl de geel-roden eerder deze week nog over deze kwestie spraken. ,,Dat is inmiddels een afgesloten hoofdstuk’’, aldus verdediger Ruben Groeneveld, die na de pauze inviel tegen LSVV’70. ,,Het is natuurlijk veel te veel . Iedere keer als we winnen de laatste weken, dan valt er onnodig een rode kaart. En dan stap je toch met een wat minder gevoel het veld af. De komende weken wordt het wel puzzelen met al die geschorsten.’’

Keurig over de uitgekomen Thomas Waasdorp heen gesprongen

Waarschijnlijk kan trainer Ubink aanstaande zaterdag tegen UVS niet beschikken over vijf basisspelers, waar onder Bob den Hollander, Dylan Dijkstra en Van Tulder. Die laatste kreeg de rode kaart voor pootje haken. ,,Ik zag niet wat er gebeurde’’, vertelt Groeneveld. ,,Maar hij schijnt zich te hebben laten provoceren. En ja, dat is natuurlijk niet echt handig.”

Ondanks dat moment speelden de bezoekers een prima eerste helft. ,,We gaven weinig kansen weg en we waren veel in de aanval.’’ Den Hollander was verantwoordelijk voor de openingstreffer na iets meer dan tien minuten spelen. Joep Zenden verdubbelde de score even later, waarna opnieuw Den Hollander – dit keer uit een vrije trap – trefzeker was. Zo ging Oegstgeest met een 0-3 voorsprong en een man minder rusten.

Stijlvolle redding. Het bleek niet genoeg voor LSVV. Nederlaag dertien is een feit.

Na de pauze viel Groeneveld dus in voor Zenden. ,,Ik moest voor de verdediging gaan spelen om de afvallende ballen op te vangen. We verdedigden in de tweede helft goed. LSVV gaf iets meer druk naar voren, maar echt gevaarlijk werden zij niet. Onze aanval was ondertussen slim door vroeg druk te zetten op LSVV. Daardoor kwamen zij niet toe aan voetballen.’’

Alle doelpunten vielen uiteindelijk allemaal in de eerste helft en dat betekende voor Oegstgeest alweer de vierde overwinning op rij. In 2015 werden tot dusver nog geen punten verloren. Bovendien is de huidige nummer acht met zes punten uit twee wedstrijd goed begonnen aan de derde periode. ,,Eerst moeten we natuurlijk weg komen van de gevarenzone. Maar we gaan voor die derde periode. Ten opzichte van eerder dit seizoen zijn we mentaal sterker geworden. We beginnen scherp aan de wedstrijd en laten ons niet zo maar uit het veld slaan. Dat zie je ook gelijk terug aan de resultaten. Op zich was het voetbal prima, ook vorige jaar, maar nu voetballen we meer volwassen.’’

Kevin Sip had het niet heel erg druk. In dit geval een oprapertje.

Voor LSVV ’70 was het alweer de negende nederlaag op rij. Er werd nog geen driepunter gepakt dit seizoen. ,,We hadden deze nederlaag niet verwacht’’, aldus verdediger Wouter Huisman van het Leidse studententeam. ,,We hadden goede hoop op een goed resultaat, omdat we een redelijk complete groep hadden. Dat is vaak wel eens anders. Maar we zijn te snel achter gekomen. En dan hebben we meestal moeite om terug te keren in de wedstrijd. Ook in dit geval niet met een man meer. Er wordt te weinig gecreëerd en dan kan je ook niet winnen.’’

Huisman en zijn ploeggenoten kijken niet te veel naar de stand. ,,We moeten lekker vrijuit voetballen en dan kijken we wel hoe het loopt. Het zou lekker zijn als we nu eindelijk weer eens een overwinning boeken.’’ Volgende week ontvangt LSVV nummer negen Zwammerdam. Eerder dit seizoen werd het 4-2 voor Damme.

Thomas Waasdorp wacht af wat komen gaat..