HomeZaterdagDerde klasseVV Oegstgeest in slotfase onderuit bij koploper

VV Oegstgeest in slotfase onderuit bij koploper

-

Derde klasse A (Zaterdag)- Na de overstap naar de welbekende 4-4-2 formatie leek de ploeg van Jerry Ubink het lek boven te hebben. Na een klinkende overwinning op DWO en twee gelijke spelen tegen respectievelijk WDS en CVC Reeuwijk kon de ploeg uit Oegstgeest met vertrouwen afreizen naar Benthuizen. Met de juiste instelling en inzet kon er misschien wel gestunt worden tegen de koploper op Sportpark Ons Nieuwe Erf.

De plannen van VV Oegstgeest waren duidelijk vooraf volgens Steven Apcar. Er was geloof om BSC’68 voor het eerst dit seizoen te trakteren op een nederlaag. Die plannen leken na vier minuten niet onredelijk. Via een ‘wereldgoal’ zette dezelfde Apcar zijn ploeg op een 0-1 voorsprong in Benthuizen. Beide ploegen gingen vervolgens gelijk op tot aan de thee. Grote kansen waren er zowel voor de gastheren en bezoekers niet. De duels werden vooral op het middelveld gespeeld, waarbij gezegd moet worden dat BSC daar vaker als winnaar uit de strijd kwam. Toch kon de ploeg van Ubink met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer.

Ubink bracht, vanwege de verloren duels op het middenveld, wat aanpassingen aan in het speelsysteem. Het succesvolle 4-4-2 werd ingeruild voor het 3-5-2 systeem om zo toch een overwicht te creëren op het middenveld, in de hoop meer tweede ballen te winnen. Ondanks de omzettingen resulteerde dit niet in een uitbreiding van de minimale voorsprong. Het was juist BSC dat vlak na rust gevaarlijk werd, maar de goed keepende Kevin Sip bracht redding voor de ploeg van Ubink. In de 57 minuut was het toch BSC wat de bal tegen de touwen kreeg. Een lange bal van achteruit belandde met wat geluk voor de voeten van de aanvaller en deze schoot vanuit een onmogelijk hoek uit de draai achter de kansloze Sip. De 1-1 stand op het scorebord was gezien de spelverhoudingen niet geheel onverdiend.

In de minuten die volgden waren er voor beide ploegen nog wat kansen, maar de evenwicht bleef nog steeds op het scorebord staan. Zo leek het er vlak voor tijd alle schijn van te hebben dan beide ploegen genoegen moesten nemen met ‘maar’ 1 punt. Maar zoals de ploeg uit Oegstgeest al vaker heeft mee gemaakt dit seizoen, was het ook nu niet de eindscore. Na een voorzet in de 90e minuut kon de bal niet goed weggewerkt worden in het eigen zestienmetergebied. Na drie mislukte pogingen kwam de bal nu voor de voeten van een speler van BSC en deze deed wat de spelers van Oegstgeest niet lukte. De bal goed raken, hetgeen resulteerde in een 2-1 voorsprong. Luttele tellen later klonk het eindsignaal.

Hierdoor blijft de ploeg uit Benthuizen koploper en staat VV Oegstgeest wederom met lege handen. Apcar: ,, ‘Slordig en ongelukkig’, dat zijn eigenlijk wel de twee woorden die je voor deze uitslag zou kunnen gebruiken. Als je tegen de koploper met 0-1 voorkomt, en dan in de 90e minuut met lege handen komt te staan is dat heel zuur.” Het op voorsprong komen is voor VV Oegstgeest geen probleem dit seizoen, maar om dit vol te houden tot aan het laatste fluitsignaal blijkt regelmatig een te zware opgave.

VV Oegstgeest staat op dit moment op de voorlaatste plaats met zeven punten en weet dat het over twee weken moet winnen van Zwammerdam, een zogeheten 6 punten wedstrijd zo vlak voor de winterstop. Een week later staat de wedstrijd tegen NSV ‘46 op het programma, de ploeg die nu in het bezit is van de rode lantaarn in deze klasse. Apcar afsluitend: ,,Ik heb het volste vertrouwen dat wij punten gaan pakken komende weken.”

Opstelling Oegstgeest: Sip, Apcar, Tetteroo, Bormans (Gianfiglio), Leugering, Cuvelier, Reus, Elkerbout (Kruider), Gijselman, Van Tulder (Kikkert), Zenden.

Auteur: Erik Bakker