dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam nog niet in zak en as (plus filmpje)

Zwammerdam nog niet in zak en as (plus filmpje)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het is Zwammerdam nog niet gegeven om het zoet der overwinning te smaken. Ook in de vijfde speelronde werd er geen succes geboekt. DWO won met 0-1 van de ploeg van Rob de Lange en dat impliceert dat de twaalfde plek wordt ingenomen met slechts twee gelijke spelen, ofwel twee puntjes.

07_150903_VVZ-DWO_0-1 (Kopie) (Small)

Is het kommer en kwel bij Zwammerdam en is er sprake van een noodtoestand? Verdediger Jeroen van Dorp maakt zich vooralsnog niet druk en gelooft in een spoedige kentering. ,,Vorige week speelden we een halfuur dramatisch en stonden we met 3-0 achter bij WDS. Weliswaar kwamen we terug tot 3-2, maar het kalf was al verdronken. Nu stonden we er wel vanaf de eerste minuut en hebben we kansen gekregen om nu wel eens te winnen. Daarmee zeg ik niet dat DWO geen kansen kreeg, maar er zat in elk geval een beter resultaat in dan de voorbije weken.”

13_150903_VVZ-DWO_0-1 (Kopie) (Small)

Van Dorp was de mening toegedaan dat zijn ploeg een punt had verdiend tegen de degradant van het afgelopen jaar. ,,Ja, op basis van onze inzet en dus de kansen die we weldegelijk hebben gehad. We gingen een paar keer op de keeper af, maar het wil nog niet zo lukken met het afmaken van de kansen. Ik ben eerlijk als ik zeg dat we het een minuut of twintig lastig hadden na de rust en de 0-1 viel op dat moment ook niet uit de lucht. Daarna hebben we het toch goed opgepakt en er alles aan gedaan om er nog een punt uit te slepen. Vorig seizoen lukte het vaak om uit een achterstand terug te komen, maar dat blijft nu even uit. DWO is al met al geen verkeerde tegenstander. Ze hebben routine en je kunt zien dat ze op een hoger niveau hebben gespeeld.”

Van Dorp vervolgt: ,,Dus vind ik dat we het eigenijk niet verkeerd hebben gedaan. Dit geeft houvast, net als de tweede helft tegen WDS van vorige week. Dit moet om gaan slaan, daar geloof ik heilig in. We moeten verder uitbouwen waar we nu mee bezig zijn en vooral niet in de stress schieten.”

05_150903_VVZ-DWO_0-1 (Kopie) (Small)

De woorden van de positivist zijn begrijpelijk, maar Zwammerdam speelt de komende twee weken wel tegen ploegen die vooralsnog de dienst uitmaken in 3A. ,,CVC Reeuwijk en BSC’68 zijn inderdaad onze tegenstanders, maar daar kan ik niet mee zitten. Wij zijn tegen geen enkele ploeg kansloos en moeten ook niet al te zeer naar de tegenstanders kijken. Daarvoor is het allemaal te vroeg. Natuurlijk zou een overwinning een keer zalvend zijn en soelaas bieden. Het gat met de middenmoot is ook niet groot. Met een overwinning op zak ziet de wereld er voor ons alweer geheel anders uit.”

18_150903_VVZ-DWO_0-1 (Kopie) (Small)

Foto’s: met dank aan Jaap Peters.