HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDefensieve fouten worden FC Rijnvogels fataal (plus podcast)

Defensieve fouten worden FC Rijnvogels fataal (plus podcast)

-

Hoofdklasse B (zaterdag)- Hoe kan zoiets gebeuren, vroeg menigeen zich af. De wedstrijd tegen Kloetinge leek het eerste uur volledig in de grip van de thuisclub te zijn en de bij de rust verworven 2-1 voorsprong was conform het spelbeeld. Doch twee hopeloze momenten in de achterhoede deden de wedstrijd in het voordeel van de Zeeuwen in twee minuten tijd volkomen kantelen.

Een ouderwetse scrimmage

Wat kan een bal toch raar rollen. De drie punten werden onnodig weggeven en de terugreis naar het verre Kloetinge moet voor de bezoekers er een van het prettiger soort zijn geweest. De gang naar de kleedkamer voor de thuisclub daarentegen vormde een schril contrast. Een ogenschijnlijk voor de hand liggende zege glipte ongewild uit de handen.

Hendrik van Beelen, spelend in plaats van Sander van de Horst, in duel

De thuisclub met Hendrik van Beelen voor de geblesseerde Sander van der Horst in de basis startte voortvarend en nam na acht minuten al de leiding door Mitchel Beijersbergen na een doorkopbal van Hendrik van Beelen. De vreugde bleek echter van korte duur. De bezoekers bleken geenszins aangeslagen na de vroege treffer en een gelijkmaker hing al snel in de lucht. Dangelo Martien vergat echter in vrije positie raak te schieten en kort daarna moest doelman Peter Messemaker zijn lengte in de strijd werpen om erger te voorkomen. Op het schot van Remco van Tiggele in de verre bovenhoek was hij echter kansloos en binnen het kwartier waren de zaken alweer in balans.

Niet alleen de openingsfase was open..

Een open openingsfase dus. Doch daarna nam de thuisclub de regie in handen. Goed positiespel en gebruik van de vleugels, vaak het veroveren van de tweede bal leidden tot het overwicht en een aantal mogelijkheden. Veel net niet situaties en een fraaie redding van doelman Matthew Lentink op een inzet van Yuri Guijt deden de stand echter nog niet wijzigen. Pas toen Martin Onderwater net binnen de zestien ouderwets werd pootje gehaakt, mocht Mitchel Beijersbergen van de prima leidende arbiter Van der Rest vanaf de kalkstip aanleggen. Het is dat de bal voldoende power mee kreeg want de Zeeuwse sluitpost zat er nog aan maar moest derhalve toch vissen, 2-1. Tijd voor een bakkie.

Mitchel Beijersbergen heeft de 1-0 afgedrukt

In het eerste kwartier van het tweede bedrijf gingen de vogels door waar zij voor de rust mee bezig waren, druk op de tegenstander uitoefenen. Het had tot de 3-1 moeten leiden maar Mitchel Beijersbergen vergat de kans van de dag te verzilveren en zijn derde te maken. Achteraf bezien wellicht een fataal moment. Kort daarop de fase waarin de lange ballen van Kloetinge de vogeldefensie in verwarring brachten. Eerst was het Ruben Hollemans die van een knullig moment profiteerde en twee minuten later mocht Daan Esser de wereld op z’n kop zetten. Ongeloof langs en binnen de lijnen. Die twee treffers bleken de doodsteek voor de mannen van Van Heek die niet meer in hun ritme kwamen in het half uur dat er nog te gaan was. Tijd genoeg om een en ander recht te zetten zou men denken. Het kwam er niet van.

Beijersbergen ook trefzeker vanaf de penaltystip

Weliswaar werd een van de weinige fraaie aanvallen daarna bijna door Martin Onderwater verzilverd maar de inzet scheerde voorlangs. De ruimte die er in de jacht op de gelijkmaker ontstond werd door de bezoekers met wederom een lange bal knap benut. Daan Esser mocht de trekker over halen en daarmee alle illusies op een gelijkspel aan flarden schieten.

Martin Onderwater wordt gestuit door een Zeeuwse verdediger

In de tien minuten die er nog restten werd er door de gastheren nog wel aangedrongen maar een kopbal van Thomas Dijk en in tweede instantie van Hendrik van Beelen konden vanaf vier meter doelman Lentink ook niet op de knieën dwingen. Het zat er gewoonweg niet meer in na de fatale momenten waarop de vogels de wedstrijd uit handen gaven. Het cliché: ‘een wedstrijd met twee gezichten’ was vandaag helaas weer eens van toepassing.
Opstelling: Peter Messemaker, Joey Zandbergen, Kevin Wijmer, Orlando Ouwehand (72. Jeffrey Beukenholdt), Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Yuri Guijt, Niels van Veen, Mitchel Beijersbergen, Hendrik van Beelen, Martin Onderwater (85. Thomas Dijk).

Aanvullend interview met trainer Hein van Heek namens de thuisploeg.

Note redactie: De Katwijkse club maakte verder nog bekend dat er voor volgend seizoen nog een nieuwe speler is aangetrokken. Het gaat om centrale verdediger Wouter Soomer, die nu uitkomt voor Telstar. Soomer is een linkspoot.