HomeZaterdagVierde klasseBizar slechte eerste helft wordt Leidsche Boys fataal

Bizar slechte eerste helft wordt Leidsche Boys fataal

-

Vierde klasse A (zondag)- Vorige week speelde Leidsche Boys middels knap voetbal Oosterheem van de mat. In de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Escamp waren de Boys geen schim meer van die succesvolle ploeg. Keeper Jan-Willem Besselse draait er niet omheen: ,,Bagger, van de keeper tot de spits, het was een dramatische vertoning. De enige die zich aan de malaise kon onttrekken was Trogillio Pinas. Er was geen beleving en geen strijdlust.”

De doelman vervolgt zijn betoog: ,,Passie? De wil om te winnen? Het was er gewoon niet. Ik was een van de velen die faalden. Bij het eerste doelpunt liep ik finaal onder een hoge voorzet door en de tweede reken ik mezelf ook aan. Met een 2-0 achterstand mogen we onze handjes nog dichtknijpen ook. Op een gegeven moment omspeelt hun spits mij en staat voor een leeg doel. Toch slaagt hij erin om de bal naast het doel te plaatsen.”

Een keiharde analyse van de normaal zo betrouwbare doelman. Ook hij kan de vinger niet op de zere plek leggen. ,,Niemand kon een oorzaak aanwijzen. Vorige week een heerlijke pot en de trainingen lopen als een trein. We staan daar gewoon met veertien of vijftien man en dat is wel eens anders geweest. De sfeer in de groep is zo goed en dan zo’n eerste helft. Het is mij een raadsel.”

De tweede helft herpakten de spelers van trainer Ronald Mink zich. Opeens was het vuur er weer en Pinas scoorde de 2-1. Hoop gloorde er weer voor de bezoekers. Besselse: ,,Het liep opeens veel beter. We begonnen eindelijk te voetballen. Zo bijzonder was Escamp ook weer niet. Het lukte ons niet de gelijkmaker te scoren. Het zat ons eerlijk gezegd ook niet mee. Joshua van Haarlem kreeg zijn tweede geel voor een overtreding waarvan ik er al veel had gezien. Die werden dan niet bestraft. Toen de gelijkmaker uitbleef zijn we natuurlijk alles of niets gaan spelen. Het werd niets. Dat paste in het beeld van vandaag. Na afloop heerste er in de kleedkamer zo’n sfeer van ‘Escamp komt nog naar Leiden’  en de kans dat ze een punt pakken is nul. Die wedstrijd gaan we winnen, hoe dan ook.”

Volgende week wacht Leidsche Boys koploper Roodenburg. De doelman toont zich wat verbaasd over de goede prestaties van de stadgenoot. ,,Dat had ik niet gedacht voor het seizoen. Knap gedaan! Ze hoeven er echter niet op te rekenen dat we nog eens zo’n slechte helft spelen. Dat gebeurt echt niet meer. Zondag staan we er gewoon weer.”