Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnland eindigt als vierde en gaat op voor finales

Brasserie VIS artikelbanner
Mooi artikelbanner

Vierde klasse A (zondag)- FC Rijnland had nog een kansje om als derde te eindigen voor Hillegersberg. Die stek zou direct recht geven op promotie. Bodegraven en ASW hadden zich al naar de derde klasse gespeeld. De Leidse ploeg moest wel winnen van Stolwijk en Hillegersberg moest zich verslikken in Warmunda. FC Rijnland won echter niet en Warmunda kon de ploeg van Henk Brandt al helemaal niet helpen. FC Rijnland gaat nu via de nacompetitie proberen om zich alsnog naar de derde klasse toe te spelen.

Enige tijd gloorde er hoop voor FC Rijnland. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong na een prima actie van Boudewijn Kamphues en een dito vervolg van Joop Oomen. Hillegersberg stond op dat moment nog op 0-0. De Leidse ploeg bleef geloven in een knalfeest, maar Warmunda bleek uiteindelijk verre van in staat om de uiteindelijke nummer drie bij te kunnen benen. Hillegersberg won met 3-0 en dus maakte het resultaat niet meer uit voor FC Rijnland tegen Stolwijk. De einduitslag werd bepaald op 2-2. Maik de Rooij scoorde nog wel de 0-2, maar de thuisploeg bracht later alsnog evenwicht. FC Rijnland bleef zo in elk geval nog steeds ongeslagen sinds maanden en is aan een zeldzaam indrukwekkende serie bezig. De vierde plaats en nacompetitie waren al binnen en dus wacht nu het toetje. Eerst treffen de Rijnlanders UDO thuis (17 mei) en daarna is HDV uit Den Haag gastheer voor de verliezer van dat duel (25 mei). De winnaar komt uit de finalestrijd, welke gespeeld zal worden op 31 mei.

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten