Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Footbal Factory nu de beste van het rechterrijtje

Duke of Oz artikel
Catsanddogs artikel

Vierde klasse A (zaterdag)- Het was weer een hele puzzel voor de Factory om tegen Oosterheem een compleet team opgesteld te krijgen. “Good old” Pieter van Schie moest zelfs bij gebrek aan keepers (allemaal behoorlijk zwaar geblesseerd) persoonlijk onder de lat plaatsnemen. Maar dat liep wonderwel goed af.

Van Schie moest tweemaal zwichten, maar daar had volgens hem zelfs een echte keeper niets tegen in kunnen brengen. Zijn plek in de voorhoede werd daarop ingenomen door de in topvorm verkerende David Efekre, evenals Gary Person weer van grote waarde voor de Leidse formatie. Beiden scoorden tweemaal en brachten daardoor de eindstand op 4-2 en stelden daarmee de winst veilig. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, toen er met maar liefst 7-0 van Oosterheem werd verloren, werd er nu wel goed gespeeld.

De tot doelman omgevormde bedenker van de club was deze keer dan ook lovend over zijn team. ,,Er werd goed en fel gespeeld. De combinaties liepen goed en de tegenstander werd helemaal zoek gespeeld. De kracht lag vanmiddag vooral op een goede opbouw van achteruit. Zoals er nu gespeeld werd, kan ik mijn plek in de spits voorlopig wel vaarwel zeggen.”

Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Toch duurde het nog 25 minuten voor het eerste doelpunt viel. Het kwam voort uit een voorzet waarop Efekre slim en goed reageerde en het knap afmaakte. Tien minuten later was het Person, die na voorbereidend werk van Efekre de stand op 2-0 kon brengen. Ook was er nog een grote kans voor Efekre op 3-0 maar dat ging maar net niet door. Die 2-0 was dus de ruststand.

Wat er in de pauze in de thee van de gastheren gezeten heeft zal niet snel bekend worden, maar het was een feit dat er binnen vijf minuten een stand van 2-2 op het scorebord stond. ,,We waren volkomen de kluts kwijt. Het sloeg gewoon nergens op wat er gebeurde. Ongelofelijk. Wel speelde de tegenstander opeens veel agressiever en ook stond er plotseling een andere spits bij hen in het team.”

Pas na 20 minuten kon de gastheer de goede draad van voor de rust weer oppakken. Op een verre pass kwam de bal bij Person die op volle snelheid nog net zijn voet tegen de bal kon krijgen en de Factory weer op voorsprong bracht. Kort daarna was het Efekre die de wedstrijd in het slot gooide door ook zijn tweede doelpunt te maken en de eindstand zo op 4-2 bracht. Van Schie vindt dat zijn team nu terecht de sterkste is van het rechterrijtje.

,,Daar horen wij thuis en dat moeten we niet meer weggeven. Het linkerrijtje is gewoon te sterk voor ons. Eindelijk staat het skelet van het team stevig op zijn benen en zijn we veel stabieler geworden dan voorheen. Heus, we gaan nog stunten tegen de ploegen van het sterke linkerrijtje. Let op mijn woorden. We krijgen VVSB en Lugdunum nog, dus wordt het einde van de competitie nog heel leuk en verrassend.”

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten