Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Jordi van Eennennaam van Leidsche Boys 5 (za) maakt naam

Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys won afgelopen zondag het uitduel van en bij WIK (2-3). Dat maakte dat de manschappen van Ronald Mink zijn opgerukt naar een tweede plaats, achter het vooralsnog ongenaakbare Kickers’69. De overwinning was des te opmerkelijker, omdat de beslissende goal werd gemaakt door een speler van Leidsche Boys zaterdag 5, die was meegenomen door Mink en de zijnen vanwege de afwezigheid van diverse spelers.

Jordi van Eenennaam speelt zijn wedstrijden normaliter in de achtste klasse. Leidsche Boys 5 treft daar tegenstanders als Rijnsburgse Boys 11, Abbenes 2, FC Lisse 10, Alphia 7 en ARC 21 om er wat te noemen. Heel goed gaat het niet met de Vlietploeg. Het vriendenteam, waartoe Van Eenennaam dit seizoen behoort, staat achtste met negen punten. Afgelopen weekend speelde zijn elftal niet, maar de aanvaller kwam zelf dus wel in actie. En hoe.

De maker van de beslissende 2-3 aan het woord. ,,Percy Klavert is vlagger bij zondag 1 en hij is dit seizoen ook betrokken bij Leidsche Boys zaterdag 5. Hij had mij gevraagd of ik zin had om mee te gaan naar Den Haag, omdat het eerste krap zat. Dat leek me wel een keer leuk. In de tweede helft mocht ik een halfuurtje opdraven. Bij de rust stonden we nog achter, maar we kwamen weer op gelijke hoogte en wilden meer. Op een zeker moment ging Robin Holverda voorbij aan zijn man en hij gaf een puntgave voorzet. Die kon ik zo binnen lopen bij de tweede paal.”

Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner

IMG_4623 (Small)

Uiteraard waren de bezoekers blij met de voorsprong en de uiteindelijke overwinning en er was vooral vreugde over het feit dat uitgerekend een gastspeler de beslissende goal had gemaakt. ,,Ja, dat was wel geinig. Van wat ik ervan heb gehoord, waren ze ook wel tevreden. Misschien mag ik vaker meedoen, maar dat zal wel bij incidenten blijven. Voor nu vond ik het best wel leuk eigenlijk.”

Van Eenennaam, om het verhaal nog wat saillanter te maken, voetbalde de voorbije jaren niet. ,,Nee, dat was voor dit seizoen al weer een tijdje geleden. In de jeugd heb ik bij Sportlust’46 in Woerden en Rohda’76 in Bodegraven gespeeld. Via mijn broer ben ik weer gaan voetballen en dus terecht gekomen bij Leidsche Boys.”

Trainer Ronald Mink kon er wel om lachen. ,,Ik kende die jongen niet eens. Ik zag hem voor het eerst zondag. Maar hij heeft een aardige indruk achter gelaten. Dat lijkt me duidelijk.”

Van Eenennaam vindt de persoonlijke aandacht best even leuk, maar is bescheiden en wil Holverda nog eens bedanken voor de assist. Of het binnenkort nog eens tot een invalbeurt komt bij het eerste is niet duidelijk. Voorlopig wordt de focus nu weer gericht op het vijfde zaterdagelftal. Komende zaterdag komt Woubrugge 5, de nummer voorlaatst, naar Leiden toe. ,,Voor mijn eigen elftal moet ik ook maar weer eens een goaltje maken. Ik sta nu op evenveel goals bij zaterdag 5 als bij zondag 1.”

One Comment

  1. bert

    4 december 2015 at 13:41

    Jordi van eenennaam was vroeger in de jeugd al een veelbelovende speler. Heeft bij exelsior getraind,en bij sportlust 46 in woerden in de standaard elftallen gespeeld. Hij heeft moeten stoppen met voetballen doordat er een stand geplaatst werd van zijn nier naar zijn blaas. Deze zit er overigens nog in. Verbazingwekkend dat hij weer kan voetballen. Als jordi weer op conditie kan komen, zal hij een grote aanvulling en van grote waarde kunnen zijn voor de boys