HomeZaterdagVierde klasseKansenfestival laat Leidsche Boys (za) met lege handen achter tegen VVSB

Kansenfestival laat Leidsche Boys (za) met lege handen achter tegen VVSB

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Een leuke pot voetbal met een hoge amusementswaarde. Leidsche Boys en VVSB speelden vol op de aanval  wat resulteerde in heel veel kansen voor beide partijen. Dankzij goed keeperswerk van beide doelverdedigers bleef de brilstand staan tot ongeveer tien minuten na de aftrap. Dat was het moment dat een verdedigingsfout door VVSB werd afgestraft en Colin Oudenaarden kansloos moest toekijken hoe de bal snoeihard in de touwen gekopt werd na een vrije trap van de zijkant van het veld. Maar er gebeurde veel meer..

Deze stand hield het niet lang, want Leidsche Boys heeft Michel Schouls in de gelederen en die weet weel raad met buitenkansjes. Hij maakte na een kwartiertje de gelijkmaker na slordigheden in de VVSB defensie. Het spel golfde op en neer en beide doelmannen moesten al hun kwaliteiten aanspreken om hun doel schoon te houden.  Tegen een inzet van opnieuw Schouls had de doelman van de bezoekers echter geen verweer. Met die 2-1 in Leids voordeel brak ook de rust aan.

De tweede helft begon slecht voor de gastheren, want amper in het veld stond het al 2-2. Het werd nog erger voor de Boys toen VVSB via een schitterende lob over Oudenaarden de 2-3 maakte. De gastheren zetten nog meer druk naar voren en gaven logischerwijs achterin meer ruimte weg. VVSB profiteerde dankbaar en scoorde nog twee keer. De vele kansen waren niet aan Leidsche Boys besteed. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 2-5 nederlaag voor de Vlietbewoners. Ondanks deze nederlaag  was het een heerlijke voetbalmiddag met twee bereidwillende ploegen die elkaar lieten voetballen.

Leidsche Boys-VVSB: 2-5

Doelpunten Leidsche Boys: Schouls (2)

Doelpunten VVSB: Timo van der Raadt, Mike Taskin,  Frank Eisinga, Daan Oostdam (2x)

Opstelling Leidsche Boys: Oudenaarden, Derksen, Schilthuizen, Oudenaarden, Kaya, Schouls,  Schilthuizen,  Bezzai (Bouda), Frankhuizen, Vintges (Nooitmeer), Neuteboom (Marks).