HomeZaterdagVierde klasseLeidsche Boys (za) kopje onder tegen sv Wassenaar

Leidsche Boys (za) kopje onder tegen sv Wassenaar

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Ondanks de regenval van de dagen ervoor, waardoor Leidsche Boys amper kon trainen, kon er zaterdagmiddag wel op een prima grasmat worden geacteerd door de Vlietploeg. Sv Wassenaar bleek echter in dit stadium een maatje te groot: 2-5.

Door beide teams, onder leiding van een prima scheidsrechter, werd er een leuke pot voetbal op de mat gelegd. Kansen over en weer die tot aan de 30e minuut niet omgezet werden in doelpunten.  Het eerste echte wapenfeit werd een breekpunt. Wassenaar werd veel op de eigen helft teruggedrongen door de druk die de gastheren uitoefenden. Bij een van de vele uitvallen, die allemaal veel dreiging met zich meebrachten, werd er gescoord door de gasten.

Ondanks deze tegenslag pakte de Boys het goed op en gingen vol voor de gelijkmaker en zodoende werden de bezoekers nog verder teruggedrongen. Toch werd een uitbraak weer uitgebuit en werd het 0-2.  In een scrimmage voor de goal van Colin Oudenaarden werd een lichte overtreding gemaakt en deze werd bestraft. Oudenaarden was op deze pingel kansloos. Zeven minuten voor rust stond er 0-2 op het (ontbrekende) scorebord.

Ook nu lieten de boys de koppies niet hangen. Er werd nog meer druk gezet en zodoende kon de perfect uitgevoerde aanval ervoor zorgen dat Leon Marks alleen voor de keeper de bal simpel af kon maken, vlak voor rust werd zo de marge verkleind: 1-2.

Na de rust was het weer een gelijkopgaande strijd tussen twee ploegen die wilden voetballen en daar ook de kans voor kregen van elkaar en van de scheidsrechter. Doelpuntenmaker Marks had in de rust plaats gemaakt voor de trainer/speler Houssin Bezzai. Na ongeveer 20 minuten gaf de beste speler van de gasten Oudenaarden het nakijken. Door het enthousiasme van de sluitpost stond hij veel te ver voor zijn goal en deze buitenkans liet de speler van Wassenaar zich niet ontnemen, met een schitterende lob over een meter of 40 lag de bal in het net 1-3.

Het bleef een leuke pot voor de neutrale toeschouwer en de strijd was nog steeds niet geheel gelopen. Michel Schouls  deed van zich spreken met een strak schot die in de touwen plofte. Volop werd de strijd hervat maar het lustig counterende v.d. Wassenaar was het gelukkigst met de afronding. Tien minuten voor tijd werd het 2-4 en op slag van het eindsignaal werd het nog 2-5 voor Wassenaar, dat het puntenaantal nu naar zes bracht. Al met al een verdiende overwinning voor de gasten, hoewel de uitslag enigszins geflatteerd mocht worden genoemd.

Basisopstelling Leidsche Boys: Colin Oudenaarden, Michael Derksen, Sem Schilthuizen, Kay Oudenaarden, Emrah Kaya, Michel Schools, Menno Ooiendijk, Mitchel Netjes, Matz Vintges, Leon Marks, Jaap Schilthuizen.