Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LSVV’70 fopt landelijke pers met komst Simon Cziommer

Rumling bouw artikel
Catsanddogs artikel

Het leek zo mooi. De grote Simon Cziommer komend seizoen bij LSVV’70, titelfavoriet van de Vierde Klasse A en Cultclub uit Leiden. Gisteren maakte hij zijn transfer bekend, maar zojuist kwam het pijnlijke nieuws naar buiten. De overgang is afgeketst. Veel clubs hebben de medische keuring. LSVV’70 hanteert de ontgroening en daaruit bleek dat de middenvelder nog te fit is.

,,Natuurlijk is Simon voor ons een geweldige aanwinst, maar we moeten resoluut zijn” , zegt voorzitter Alen Stjepanovic. ,,Hij is veel te fit voor LSVV’70. We hebben hem vandaag uitgebreid getest. Voetballend superieur en de Derde Helft is absoluut aan hem besteed. In alles een aanwinst, alleen komt het nu nog te vroeg. Hij is simpelweg te fit en voetballend te goed.”

Trainer Freek Jansen baalt, maar denkt aan het clubbelang. ,,Een bal over vijf meter vooruit spelen is bij ons een unicum. We hebben de grootste lol, elke zaterdag opnieuw, en Simon zou een sensatie kunnen worden. Maar hij heeft nog zoveel klasse. We kunnen het hem niet aandoen om op dit moment bij LSVV’70 te komen spelen. Hoe pijnlijk het ook is, op dit moment zal hij toch verder moeten kijken naar een club in het betaald voetbal.”

Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner

Cziommer wil nog even niet reageren. Wel laat hij weten dat LSVV’70 in zijn hart zit en hij komend seizoen elke thuiswedstrijd tussen de Tifosi Curva Nord zal plaatsnemen. ‘LSVV’70 is DE Studenten Voetbal Vereniging van Leiden en van Nederland. Ooit zal ik het maagdelijke rood en wit dragen. Die dag gaat er zeker komen!’

Hierbij het fragment waarin Cziommer zijn transfer naar LSVV’70 bespreekt bij het tv-programma FC Afkicken (moment vanaf 1.33.00):

 

Bron: LSVV’70 website

Het nieuws lekte snel naar buiten. Een groot gedeelte van de eredivisieclubs nam de opvallende transfer over en zelfs het AD en RTL maakten melding van de ‘ transfer van de eeuw voor de Leidse vierdeklasser’ . Het is LSVV’70 dus weer eens gelukt. De landelijke pers halen. Komende zaterdag wordt het echter weer tijd om de voeten te laten spreken. De laatste competitiezege dateert immers uit het seizoen 2013-2014. Het lachen zal de club evenwel nooit vergaan.

Gerard Bol artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten