Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

NSV’46 vrijgesproken, Woubrugge nacompetitie in

Vergulde vos artikelbanner
Rumling bouw artikel

Vandaag heeft de KNVB, district West 2, bekend gemaakt dat NSV’46 wordt vrijgesproken en kampioen is en blijft van de vierde klasse C op zaterdag. Er liep een strafzaak tegen de ploeg uit Noorden vanwege het opstellen van een geschorste speler. De desbetreffende speler had in de wedstrijd tegen Woubrugge (25 april j.l., 1-1, red.) een rode kaart voorgehouden gezien en was daardoor geschorst voor het treffen een week later tegen NiTA (2 mei j.l., 3-3, red.). Door een storing bij het verwerken van de uitsluiting had de scheidsrechter van dienst vervolgens de KNVB op de hoogte gesteld. De bond had de schoring niet aan NSV’46 doorgegeven en die club ging er vanuit dat de speler niet geschorst was voor de ontmoeting tegen NiTA. Normaliter is een speler de volgende wedstrijd geschorst na een rode kaart. De KNVB heeft evenwel besloten dat NSV’46 niet onrechtmatig heeft gehandeld.

Het gevolg daarvan is dat nummer twee, Woubrugge, de titel niet overneemt vanwege het uitblijven van punten in mindering. Een woordvoerder van die club laat weten het hogerop te zoeken. ,,Een schande. Onbegrijpelijk. Er worden regels opgesteld door de KNVB, maar die worden nu niet nageleefd. Dit kan gewoon niet waar zijn. Gezien de gang van zaken moesten we afgelopen zaterdag volle bak spelen tegen Sportief (5-4, red.). We hielden immers allemaal rekening met strafpunten voor de ‘kampioen’. Vervolgens loopt een speler van ons tegen een schorsing aan en een ander raakte geblesseerd. We worden nu ook nog eens dubbel gestraft want wij moeten nu gehavend de nacompetitie in.”

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

2 Comments

  1. pieter

    13 mei 2015 at 20:30

    Mag toch niet aannemen dat men serieus in beroep gaat? Ben zaterdag bij woubrugge wezen kijken en Sportief maakte een zuivere goal in blessuretijd… De grensrechter van woubrugge erkende dit na de wedstrijd.. over eerlijkheid gesproken… had gewoon 5-5 geweest!

  2. Joske

    13 mei 2015 at 21:07

    Belachelijke actie van de KNVB. De bond had de schorsing niet doorgegeven (is feitelijk ook niet nodig want rood betekent automatisch de eerstvolgende wedstrijd ernaast) maar datzelfde speelde bij de affaire Meerburg – Voorschoten ’97. Ook toen was de bond ‘vergeten’ een schorsing, in dit geval van een Voorschoten-speler, door te geven. Na diens invalbeurt van tien minuten moest de wedstrijd vervolgens worden overgespeeld. Hoe krom kun je rechtspreken?

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten