HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Rood aangelopen Roodenburg wel langs LSVV'70

Rood aangelopen Roodenburg wel langs LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Op een winderig Wim Mugge Sportpark trad LSVV afgelopen zaterdag aan tegen stadsgenoot Roodenburg. Op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken gezien de stand op de ranglijst. De ploeg van speler/trainer Freek Jansen kon bij winst op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Leiden-Noord.  Zover kwam het niet voor de studentenploeg. Op karakter sleepten de zwart-blauwen de overwinning over de eindstreep. Het werd 1-2.

IMG_6445 (Small)

Direct na de aftrap stuurde Roodenburger Abdou Farhane met een diagonale pass teamgenoot Abdel Elbaroudi weg. De LSVV- defensie wist zijn inzet tot hoekschop te verwerken. De corner genomen door Jeroen van Hooidonk belandde panklaar op het hoofd van Farhane die zijn ploeg al binnen een minuut op voorsprong kopte.

IMG_6803 (Small)

De thuisploeg wist zich goed te herpakken. Met verzorgde aanvallen via het middenveld werd er direct gezocht naar de gelijkmaker. Nils de Groot kreeg zijn hoofd net niet tegen de bal uit een voorzet van de zijkant en Erwin Humme schoot nipt over het vijandelijke doel. Enkele minuten later was het wel raak. Michiel Ebbing wist met een strakke voorzet De Groot te bereiken die hard binnenkopte.

IMG_6449 (Small)

Na de gelijkmaker gingen de studenten direct op jacht naar de voorsprong. Freek Jansen, net teruggekeerd als verslaggever uit Wales waar Oranje oefende, zag zijn poging in de handen van Roodenburg sluitpost Mike Armitage verdwijnen. Dezelfde Armitage plukte halverwege de eerste helft een pegel van Sander Mulder uit de kruising. In de tegenstoot werd Elbaroudi gevaarlijk. Zijn schot ging enkele centimeters naast het doel van de studentenploeg. Kort hierna werd een overtreding van Roodenburg verdediger Derk Hachmang op Jansen met een directe rode bestraft. Met tien man zou het een moeilijke middag worden voor de formatie van Henk Buyn en assistent Wesley Lancel. Toch kwamen de bezoekers op slag van rust op voorsprong. Door een fout op het middenveld van LSVV kreeg Souhail Mkadmi de bal voor de voeten. Met een volmaakte pass stuurde hij Elbaroudi weg die tussen drie verdedigers door slalomde en doel trof. Zo werd de 1-2 ruststand bepaald.

IMG_6132 (Small)

Na de theepauze kreeg LSVV’er Joppe Gloerich een dot van een kans. Wederom stond Armitage in de weg. Aan de andere kant waren Ricardo Bekooy en de nagenoeg foutloos spelende Walid Belkhir meerdere malen gevaarlijk. Keeper Dammes Waasdorp van de studentenploeg wist ditmaal de schade te beperken voor zijn ploeg. LSVV bleef zoeken naar de gelijkmaker tegen de tien man van Buyn. Inzetten van Neal Petersen en Jansen gingen rakelings over en voorlangs.

IMG_6351 (Small)

Roodenburg liet zich niet van de wijs brengen en probeerde daar waar mogelijk de aanval te zoeken. Belkhir vond met een splijtende pass Bekooy. De kleine dribbelaar stormde op het vijandelijke doel af maar vond Waasdorp op zijn pad. Lichtelijk geïrriteerd door zijn misser ontstond er een klein handgemeen met de LSVV-sluitpost. De scheidsrechter van dienst besloot hierop Bekooy van het veld te sturen vanwege zijn tweede gele prent van de middag. Met een slotoffensief probeerde de studenten de gelijkmaker nog af te dwingen. Roodenburg vocht voor wat het waard was in deze slotfase en wist de overwinning uit het vuur te slepen. Met een beetje geluk, want ver in de blessuretijd spatte een bekeken schot van Petersen nog uiteen op de paal. Door deze overwinning mist LSVV nu de aansluiting met de top. Roodenburg daarentegen klimt naar de tweede positie op de ranglijst door deze overwinning. Enkel Blauw Zwart behaalde meer punten.

Speler/trainer Freek Jansen van LSVV na afloop van de wedstrijd: ,,Hier baal ik echt flink van. Voordat zij met tien man kwamen te staan waren we heer en meester. Na die rode kaart zag je dat een overtal niet altijd een voordeel hoeft te zijn. Roodenburg zakte in. Ze hebben snelle aanvallers en in de tegenstoot scoren zij dan. We hadden er vertrouwen in dat we het konden rechtzetten na de rust. Uiteindelijk hebben zij met vechtvoetbal en op karakter gewonnen. Een gelijkspel had er minimaal ingezeten. Flink balen!”

IMG_6034 (Small)

Collega Henk Buyn van Roodenburg:,,We kwamen snel op voorsprong. Altijd lekker. Daarna hielden we ons koppie er niet bij en lieten LSVV te makkelijk voetballen. Toen we met tien man kwamen te staan moest ik natuurlijk de boel omgooien. We konden hierna  moeilijk de combinaties opzetten. Toch werden we regelmatig gevaarlijk. Gelukkig kwamen we op voorsprong door Abdel Ali kort voor rust. In de tweede helft hebben we op karakter de voorsprong weten te behouden. Al hadden we zelf ook een paar  opgelegde kansen, maar verzuimden we te scoren. Al met al is deze overwinning een echte teamprestatie. Complimenten voor de jongens.”

Foto’s: Hidde de Meij

LSVV’70-Roodenburg 1-2 (1-2).1.Farhane 1-1, 8.De Groot (2-0), 44.Elbaroudi (1-2), Scheidsrechter: R.L.W. Wessels Toeschouwers:100

Opstelling LSVV:Dammes Waasdorp, Flippo Demian (Hubert Meulman), Wouter Huisman, Neal Petersen, Sander Mulder, Miechiel Ebbing, Jochem van der Graaf, Nils de Groot,Rick Baarda (Joppe Gloerich), Freek Jansen, Erwin Humme (Erik van de Haak)

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Robby van der Blom, Daniel Fleuren, Carlo Arnoldus, Derk Hachmang, Walid Belkhir, Gloire Kalangu (Mike Smit), Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi (Ricardo Bekooy), Abdel Elbaroudi (Chafik Ochan), Abdou Farhane