HomeDerde klasseLugdunumTien Lugdunummers boeken benauwde zege op Blauw Zwart

Tien Lugdunummers boeken benauwde zege op Blauw Zwart

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op voorhand was Blauw Zwart misschien wel de moeilijkste tegenstander die Lugdunum nog zou krijgen. Voor de Wassenaarders was winst het enige dat telde voor de derde periodetitel. ,,Dus we wisten dat we moesten oppassen, maar gelukkig hebben we stand gehouden’’, aldus Peter du Prie. De ploeg van Henk de Cler won uiteindelijk met moeite: 2-1.

Lugdunum-Blauw Zwart deel 2

In een wedstrijd met weinig kansen was het Tobias Schaafstra die de Leidenaren aan de leiding bracht. Vorige week nog kreeg de brigade van De Cler nog circa 25 kansen, om er uiteindelijk zeventien in te schieten tegen Oosterheem. Ozan Isitir had eerder in de wedstrijd een kans op 1-0 gemist. Direct na de openingsgoal sloeg Blauw Zwart terug uit een vrije trap: 1-1. Wilmar van der Helm was de ‘boosdoener’. ,,Verder dan twee kansen kwamen we niet’’, vertelt Du Prie. ,,Het was moeilijk spelen op een slecht veld met veel regen en wind. Het leek wel waterballet. De scheidsrechter heeft zelfs in de tweede helft voorgesteld om de wedstrijd te staken. Dat wilden beide teams alleen niet.’’

Vlak na rust bezorgde Nino Poulina zijn ploeg een nieuwe voorsprong. Lang kon Poulina niet van zijn doelpunt genieten, want tien minuten na de 2-1 kreeg de routinier een directe rode kaart. Du Prie zag niet wat er gebeurde. ,,Ik hoorde alleen dat hij een duw had gegeven. Dus we moesten nog zeker een half uur verder met tien man. Dat maakte het er natuurlijk niet makkelijker op. Maar zij zijn eerlijk gezegd niet echt gevaarlijk meer geweest doordat het bij ons goed dicht zat achterin. Het enige dat we wilden is de voorsprong bewaken.’’

Lugdunum-Blauw Zwart deel 4

,,Het is misschien een benauwde zege. Maar uiteindelijk wel verdiend, denk ik. Als je met tien man een half uur nauwelijks iets weggeeft, dan heb je daar wel recht op. Het is alleen jammer dat Hazerswoudse Boys geen punten verspeelde. Maar goed, zij hadden wel een makkelijke tegenstander.’’

De concurrent van Lugdunum rolde laagvlieger Wilhelmus op met 6-0. Dat had Du Prie wel een beetje zien aankomen. ,,Dinsdagavond wordt belangrijk voor ons. Dan speelt Hazerswoudse Boys een inhaalduel bij KSD-Marine. Ik hoop dat ze daar punten gaan verspelen, want we zijn echt afhankelijk van hen. Wij moeten alleen maar onze wedstrijden winnen, meer kunnen we niet doen. Dan zien we wel weer verder. Desnoods moeten we promoveren via de nacompetitie.’’

Lugdunum-Blauw Zwart deel 5

Aanstaande zaterdag staat de derby tegen VV Leiden op het programma. Poulina is daar met zekerheid niet bij door de schorsing die hij ontvangt als gevolg van de rode kaart. Eerder dit seizoen, afgelopen januari, won Lugdunum met het kleinste verschil van de Morschbewoners (1-0). VV Leiden doet er nog van alles aan om de nacompetitie te halen.