Voorbeschouwing vierde klasse (7 en 8 maart)

Vierde klasse Voorbeschouwingen
Drankenhandelleiden artikelbanner
ALV artikelbanner

Het belooft dit weekend stralend lenteweer te worden en hopelijk inspireert dat onze regionale vierdeklassers tot het behalen van mooie resultaten. Lugdunum kan zich in de jacht op het kampioenschap geen misstap veroorloven bij FC Boshuizen. En in 4C (zaterdag) hervat Woubrugge de titelstrijd, na het toch wel zure gelijkspel tegen concurrent NiTA. Op zondag is het de vraag of FC Rijnland de prima vorm weet vast te houden en zich serieus kan mengen in de strijd om de tickets voor de nacompetitie.

VIERDE KLASSE ZATERDAG

Lugdunum won de topper van VVSB met nipte cijfers (2-1) en heroverde daarmee de koppositie, al blijft Hazerswoudse Boys, dat niet in actie kwam, de virtuele leider in 4A. Tobias Schaafstra was met twee treffers de gevierde man aan de zijde van het elftal van Henk de Cler, die net als Khalid Mayaad en Marco Harleman het einde van de wedstrijd niet haalde. Omdat ook twee bezoekers een rode kaart kregen, eindigde het tumultueuze duel op de Kikkerpolder met negen tegen negen. Zaterdag verschijnen er echter gewoon weer 22 spelers aan de aftrap van de Leidse derby met FC Boshuizen. De ploeg van Charl van Goozen won twee weken terug eindelijk weer eens een wedstrijd – thuis tegen hekkensluiter Wilhelmus (6-3) – en rekende zo af met een zegeloze periode van ruim vier maanden. In Blauw-Zwart moesten de geelblauwen een week later echter weer ruimschoots hun meerdere erkennen (5-1), al was Hakim Bouchlaf nog wel goed voor de gelijkmaker.

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

Warmunda haalde de punten op bij Leidsche Boys: 1-3. Een belangrijk aandeel in die zege had Dirk Leenen, die twee keer doel trof voor de mannen van Jan Wansink. Zaterdag ontvangen de Warmonders een andere Leidse tegenstander, namelijk Football Factory. Ook Pieter van Schie en consorten kenden een goed weekend, waarin een prima overwinning werd behaald op Oosterheem. David Efreke en Gary Person deden beiden twee keer van zich spreken in de 4-2 winstpartij. De Leidenaars voeren, met een achtste plek, inmiddels het rechterrijtje aan en dat lijkt meteen ook het maximaal haalbare voor het internationale studentengezelschap dit seizoen.

Leidsche Boys reist af naar Wassenaar, waar het het opneemt tegen Blauw-Zwart. Die ploeg was eerder aan de Vliet – ondanks twee keer een Leidse voorsprong – al met 3-8 te sterk geweest voor de formatie van Johan Peper, die na dit seizoen in de persoon van Houssin Bezzai zijn (toch wel opvallende) vervanger kent. De Leidse defensie is vooral gewaarschuwd voor de dadendrang van Adrian Koziel. De Poolse spits in Wassenaarse dienst was in de heenwedstrijd goed voor drie goals en prikte er afgelopen zaterdag nog drie in tegen FC Boshuizen.

VV Leiden lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De ploeg van Maurice Jansen won het ‘aan- of afhaakduel’ met KSD-Marine dankzij een treffer van Bjorn Siera, twintig minuten voor tijd. De aanvaller schoot een week eerder ook al vijf keer met scherp tegen Oosterheem. Zaterdag treffen de roodwitten in Haagse Hout echter een tegenstander van een ander kaliber. Inzet is de vierde plaats, een plek die voor Leiden de hoogste notering in tijden zou betekenen.

In de titelstrijd in 4C verzuimde Woubrugge uitstekende zaken te doen, door directe concurrent NiTA (g)een poot uit te draaien: 2-2. Arie van Duijn zag zijn ploeg tien minuten voor tijd voor de tweede keer de leiding nemen, nadat Chris Verhoef een door Joris van der Hoorn versierde strafschop had benut. Ook die voorsprong wist het echter niet vast te houden, want vlak voor tijd kwamen de bezoekers uit Nieuwer Ter Aa voor de tweede maal langszij. Dit weekend is het Uithoornse Legmeervogels gastheer voor de koploper, die in NiTa en NSV ’46 vooralsnog evenwel twee ploegen met minder puntenverlies onder zich houdt. De komende tegenstander is voorlaatste met slechts vier punten. Al drie keer werd verloren met dubbele cijfers.

VIERDE KLASSE ZONDAG

Op zondag lijkt FC Rijnland serieus werk te willen maken van verlenging van het seizoen. Het elftal van Henk Brandt won tegen Leidsche Boys (1-3) alweer voor de vierde keer op rij en heeft de vierde plaats inmiddels stevig in handen. En die is aan het einde van de rit vrijwel zeker goed voor deelname aan de nacompetitie. Zondag kunnen de Morsbewoners weer een flinke stap in de juiste richting zetten. Daarvoor dient wel te worden afgerekend met Oosterheem. Geen vanzelfsprekendheid gezien de uitwedstrijd, waarin de thuisploeg met 3-2 won.
Raymond van Es redde namens Leidsche Boys de eer in de derby tussen misschien wel de twee gezelligste clubs van Leiden. Komende zaterdag is titelkandidaat ASW, die eerder aan de Vliet al met 1-4 te sterk was, in Waddinxveen de opponent. Derhalve geen eenvoudige opgave voor Richard de Graaf en co.
Het sterk verjongde Roodenburg leerde op bezoek bij Floreant weer een wijze les: 6-3. Het duel ging tot 3-3 gelijk op, maar daarna gaf het surplus aan ervaring aan Boskoopse zijde toch de doorslag. Overigens was er een opvallende rol weggelegd voor routinier Mo Tiberkanine, die de gehele Roodenburg-productie voor zijn rekening nam. Dit weekend neemt de ploeg van interim-trainersduo Nouri Essaoui en Ramon Paardekoper het op tegen middenmotor Bernardus.
Warmunda tenslotte, gaat na zes nederlagen en een gelijkspel weer eens op zoek naar een driepunter. Ammerstol, dat zich net als het elftal van Stephan Spruijt in de onderste regionen van de ranglijst bevindt, lijkt daar een geschikt slachtoffer voor. Al werd eerder dit seizoen op De Snackert vrij kansloos met 3-1 verloren van de club uit de Krimpenerwaard. En afgelopen zaterdag gingen de Warmonders nog met 1-0 onderuit bij Bodegraven. De laatste overwinning van Warmunda dateert alweer van 7 december, toen het tegen Hillegersberg met 3-2 aan de goede kant van de score bleef.

Seven gifts artikel
Slingerland artikelbanner