VV Leiden en Warmunda: bar en boos

Interviews VV Leiden Vierde klasse VV Leiden Warmunda (zo) Warmunda interviews
Rumling bouw artikel
ALV artikelbanner

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Ronduit slecht voetbal.” Als de Leidse rechtsachter Raymond Meijers en de Warmondse middenvelder Loek Wansink dit los van elkaar over de wedstrijd kwijt willen dan zullen de feiten wel kloppen. De 1-0 zege op De Mors was volgens Meijers weliswaar terecht maar elke glans ontbrak er aan.

Was de nipte overwinning inderdaad terecht? Meijers: ,,Ik vind van wel. Ook al was het een dramatische wedstrijd”, bekent hij oprecht. Achteraf bleek de winnende treffer van Rick Boot, die hij in de eerste helft binnenschoot, voldoende voor de driepunter. ,,Verder hebben wij weinig kansen gecreëerd maar gezien het spelbeeld hadden wij toch met iets meer verschil kunnen winnen”, blikt Meijers terug op een pot die bepaald niet lang zal beklijven. Over zijn eigen spel was hij bepaald ook niet tevreden. In zijn team kon hij vandaag ook geen uitblinker ontdekken. ,,Maar ja, de punten zijn binnen en dat is het enige positieve en dat telt”, klinkt het nuchter. Wat ook een pluspuntje was dat de Leidenaren weinig kansen hebben weggegeven in het duel dat niet bepaald echt hard was maar wel pittig.

Leiden is in de derde periode met twee overwinningen uit drie wedstrijden aardig van start gegaan. Is een periodetitel nog een doelstelling? Meijers: ,,Het zou natuurlijk wel leuk zijn maar dan moet het de komende wedstrijden wel beter gaan dan vandaag.” Aanstaande zaterdag uit naar FC Boshuizen voor een plaatselijke derby. ,,Op papier moeten wij kunnen winnen maar het blijft onvoorspelbaar in zulke wedstrijden”, weet ook de vandaag winnende Leidenaar. Daarnaast is het de vraag of de Kade-ploeg aan de start zal verschijnen. Charl van Goozen heeft ernstige personele problemen en moest het duel tegen Leidsche Boys zelfs afzeggen vanwege een spelerstekort.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Warmonder Loek Wansink is ook eerlijk in zijn terugblik op de verloren pot. ,,Op basis van een paar gemiste kansen in de eerste helft had er misschien iets meer ingezeten en mogelijk hadden wij hier vandaag een puntje mee kunnen sprokkelen. Maar wij misten een paar belangrijke basisspelers en vergeet niet dat wij een jong team hebben. Het gaat in ieder geval al een stuk beter dan vorig seizoen”, is zijn visie. Ook al vond tegenstander Meijers dat het dramatisch was, Wansink had in dit geval een afwijkende mening. ,,Het was een wedstrijd met harde maar lekkere duels maar ik denk wel dat het leuk was om te zien. Maar eerlijk gezegd vond ik Leiden toch wel sterker en daarom was de overwinning voor hen uiteindelijk wel terecht.”

Hoe nu verder om niet te zakken op de ranglijst? Die vrees lijkt een beetje ongegrond want de voorsprong op het kwartet aan zwakste broeders mag er nog zijn. ,,We moeten punten zien te halen en krijgen nog een aantal tegenstanders die ook laag staan. Aanstaande zaterdag tegen Wassenaar thuis en dat moet kunnen. Waarschijnlijk is de groep dan weer compleet en het gaat bij ons uiteindelijk ook om de eer.” Net als v.v. Leiden boekte Warmunda twee zeges in de derde periode. ,,Het is niet realistisch om aan een periodetitel te denken. Daar hebben wij nu het team niet voor. We willen het seizoen in elk geval waardig afsluiten, temeer omdat we aan de laatste reeks wedstrijden beginnen. Daarna houden we op te bestaan op zaterdag voor wat betreft de standaardklasse.”

Gerard Bol artikel
OWN artikelbanner