HomeBekerOegstgeest kan niet voor vierde keer veerkracht opbrengen

Oegstgeest kan niet voor vierde keer veerkracht opbrengen

-

Districtsbeker- Tot drie keer toe kwam Oegstgeest terug van een achterstand, maar de vierde keer was te machtig voor de ploeg van Jerry Ubink. Excelsior’20 won met 3-4 en dat betekent dat de Schiedammers door bekeren, terwijl Oegstgeest zich volledig kan richten op de competitie.

Foto’s: Howard Misser

vvo-excelsior20-14 (Small)

Trainer Ubink was niet tevreden over de eerste helft, maar zag zijn discipelen wel verbeteren in het vervolg van de wedstrijd. ,,We zijn slap gestart. Ik bemerkte dat er minder druk op stond, omdat dit geen competitie is. De foutieve passes waren talrijk en we kwamen in de eerste helft meerdere keren goed weg. Een tussenstand van 0-3 zou niet vreemd zijn geweest. Daarom mochten we van geluk spreken dat het 1-1 was halverwege via Roy Elkerbout, die kort voor rust de achterstand wegwerkte.”

vvo-excelsior20-12 (Small)

Oegstgeest mocht dus niet mopperen en had de tussenstand mede te danken aan goed keeperswerk van Rick van der Kaay. Ook kort na rust ontbrak de scherpte bij de thuisploeg en prompt was het 1-2 via een kopbal uit een vrije trap. Voor de tweede keer kwam Oegstgeest langszij, dit keer via Joep Zenden. Drie minuten later was het evenwel 2-3 en dus moest de nummer twaalf uit 3A op zaterdag weer aan de bak.

vvo-excelsior20-31 (Small)

,,Dat gebeurde gelukkig ook. We gingen agressiever spelen en dat leverde de mooiste treffer op van de middag. Mario Gianfiglio zette zelf een aanval op en via Ruben Reus en Zenden stond de inleidende man ook aan het eindstation van de 3-3. Op dat moment geloofde ik dat we er op en over zouden gaan. Joep van Tulder en Abel Bormans kwamen nog dichtbij de 4-3. Uit die laatste kans ontstond de tegenaanval via hun keeper en helaas anticipeerden we niet goed en maakten zij de beslissende treffer. Al met al heb ik wel een nare bijsmaak in de mond, want hoewel dit een prima tegenstander was (de nummer 2 uit 3D op zondag, red.), lagen er mogelijkheden om dit duel winnend af te sluiten. Wel op basis van de tweede helft dan, want voor rust hebben we het niet goed gedaan. Het was lekker geweest om met een goed resultaat een vervolg te geven op de zege tegen DWO van vorige week, vooral omdat ik vind dat we na de rust heel aardig hebben gespeeld”, aldus de verliezende trainer.

vvo-excelsior20-51 (Small)