donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseLugdunumWarmunda geen partij voor het niet hongerige Lugdunum

Warmunda geen partij voor het niet hongerige Lugdunum

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Over de 2-6 overwinning van Lugdunum viel niet te twisten. Daar waren de heren Loek Wansink van de verliezende thuisclub, Warmunda,  en Leroy Brooks van de zegevierende partij, namens de Leidenaren, het zonder twijfel over eens. De mogelijke titelkandidaat en het strubbelende Warmunda maakten er geen titanenstrijd van. De thuisclub was bij de rust al een geslagen ploeg (0-4). Klein Duimpje verloor het van de Reus. In het sportieve duel vielen geen kaarten.

,,Het was een terechte uitslag”, bekent Wansink oprecht. ,,Er viel niets op af te dingen. Het was vanaf het begin al duidelijk dat wij tegen een sterke tegenstander voetbalden. Op alle fronten werden wij afgetroefd. Bij de rust stond het al 0-4 en was de wedstrijd gespeeld. Zij staan niet voor niets hoog en wij vierde van onderen. Het verschil was duidelijk merkbaar. We hebben echt niet veel te vertellen gehad. Zij kwamen al snel op een 0-2 voorsprong en toen werd het makkelijk voetballen voor hen.”

Lugdunum-spits Brooks, die zelf het net niet wist te vinden, beaamt dit.,,Het was inderdaad makkelijk voetballen na de snelle voorsprong. Alhoewel de tweede helft meer een open wedstrijd was.”  Ja, wat wil je met de winst op zak. Natuurlijk was Brooks een tevreden man, ook over zijn eigen spel. Dat good-old Nino Poulina, LutherTolud,  Sergio Vrede en Tobias Schaafstra de Warmondse touwen wisten te vinden was voor hem bijzaak. ,,Er had zelfs een grotere score ingezeten”, blikt hij terug op een simpel gewonnen wedstrijd.

,,Omdat het bij de rust al 0-4 stond was de tweede helft minder spannend. We kwamen na de 0-5 nog wel even terug door een doelpunt van Martijn Wansink. Het was een mooie vrije trap. Maar daarna werd het 1-6. Leo Verdegaal mocht met zijn treffer nog iets terug doen maar daar bleef het ook bij”, aldus de verliezende Warmonder die er al met al vrede mee had. Lugdunum blijft derhalve volop in de race voor de titel. ,,We gaan er voor”, weet de ex-speler van Leidsche Boys nadrukkelijk. Wel moeten we alles winnen en de wedstrijd tegen concurrent VVSB volgende week is bijzonder  belangrijk. Ik en mijn teamgenoten geloven er in.”

Bij Warmunda liggen de zaken anders. Wansink: ,,Wij krijgen nog tegenstanders zoals Leidsche Boys, Wilhelmus, FC Boshuizen en Oosterheem. Daar moeten wij punten kunnen gaan pakken. Want tegen de top vijf van de afdeling hadden wij weinig in te brengen tot nu toe. Net zoals vandaag tegen Lugdunum, dat een maatje te groot was voor ons. Wij houden de moed er in en zullen zaterdag tegen Leidsche Boys de punten proberen te pakken.”

Trainer Henk de Cler deed ook nog een duit in het zakje als trainer van de kampioenskandidaat. ,,Het had wel eens lekker geweest om de dubbele cijfers aan te tikken. Dat had ook gekund en eigenlijk gemoeten. Ik snap niet dat de honger gestild was halverwege. Na de pauze werd het gezapig en daar kan ik mij aan ergeren. Tegen Hazerswoudse Boys deden we onszelf tekort en nu dus weer, ook al was de winst al snel binnen. Wat dat betreft doet VVSB het beter. Die ploeg gaat gewoon door met scoren. Aan ons de taak om volgende week eens een hele wedstrijd ons ware gezicht te laten zien.”