Warmunda-spits Dirk Leenen: ,,Geen rode lantaarn graag”

Vierde klasse Warmunda (zo) Warmunda interviews
Vergulde vos artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Vierde klasse A (zaterdag)- Het is een duidelijke doelstelling die Dirk Leenen voor ogen heeft. Maar dan moeten hij en zijn team een wedstrijd tegen het nog lager op de ranglijst bungelende Wilhelmus niet uit handen geven. Na een 2-1 voorsprong gebeurde het alsnog. Leenen is een teleurgesteld verliezer.

,,Het is zuur”, blikt Dirk achteraf terug. ,,Zij kregen niet veel kansen maar die zij kregen gaan er gewoon in. Wij waren de bovenliggende partij maar hun counters waren effectief. In een wedstrijd waarin er ‘geen gekke dingen’ gebeurden sloop er na de 1-0 van Peter Wansink toch de nodige onrust in het Warmondse team.

,,We waren de laatste tijd zo lekker bezig en dan gebeurt dit. We wonnen twee keer achter elkaar tegen Leidsche Boys en Football Factory. Dit had de derde winstpartij op rij moeten worden. Wilhelmus was op zich een leuke tegenstander om tegen te voetballen en het was een sportief duel. Maar het is natuurlijk flink balen als je na twee keer voor te hebben gestaan uiteindelijk toch met 2-3 verliest. We hebben het niet afgemaakt”, verzucht hij na afloop van de verloren pot.

Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis

,,Het zat een beetje tegen vandaag. Af en toe winnen is natuurlijk leuk maar ondanks de nederlaag is de sfeer in het team goed”, benadrukt Leenen. De tweede goal van Peter Wansink die de thuisclub op voorsprong bracht bleek achteraf niet voldoende om de punten in Warmond te houden. Wilhelmus counterde uiteindelijk naar de overwinning op sportpark Overbos. Terecht of niet? Leenen: ,,Het zat er na de 2-3 niet meer in”,klinkt het jammerlijk.
Wat is dat dan toch als je twee keer op voorsprong komt en het zelfvertrouwen ontbreekt om door te jagen naar de overwinning, zeker tegen een zwakke broeder? Leenen blijft het antwoord schuldig. ,,Het sluipt er gewoon in. Het is niet te verklaren.”

Warmunda zal vast geen laatste worden, want de punten stromen nog minder binnen bij Wilhelmus, Leidsche Boys, Boshuizen en Wassenaar. Daarnaast wil de zaterdagtak sowieso op een leuke manier eindigen, want na dit seizoen gaat Warmunda slechts nog door met een zondagtak zoals bekend mag worden verondersteld.

Overweegt Dirk Leenen de stap om naar de zondagtak over te stappen? ,,Nee absoluut niet. Ik blijf op zaterdag voetballen en misschien ook wat lager. Andere jongens twijfelen nog. Maar laten we eerst maar zorgen onderin weg te blijven.”

 

Slingerland artikelbanner
Gerard Bol artikel