zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge komt nog goed weg met een punt

Woubrugge komt nog goed weg met een punt

-

Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge-verdediger Bob van der Geijn was tevreden met het gelijkspel op bezoek bij Siveo ’60 in Zegveld. De groen-witten hadden weliswaar lange tijd de leiding via een doelpunt in de eerste helft van Jimmy van der Weijden, maar de thuisploeg kwam ver in tweede bedrijf langszij. In de slotfase had Siveo zelfs nog de winst kunnen pakken.

Zover kwam het eindelijk niet. ,,Met een punt mogen we nog blij zijn’’, aldus Van der Geijn. ,,Zeker omdat zij na de 1-1 nog een aantal goede kansen hadden om te winnen. Bij ons lukte echt helemaal niets. Met man en macht probeerden we ze tegen te houden. We konden op het middenveld en voorin geen enkele bal vast houden. Er was gewoon weinig rust en we speelden rommelig.’’

Siveo uit 2

Aan de inzet lag het niet volgens Van der Geijn. ,,We hebben ons allemaal volle bak ingezet. Dus op dat betreft hebben we onszelf niets te verwijten. Misschien dat alleen de tactiek niet helemaal werkte. Daarnaast misten we de nodige spelers. En ook tijdens de wedstrijd vielen er twee spelers al in de eerste helft geblesseerd uit. Dus dat was ook een beetje pech.’’

Vooral de aanval was behoorlijk verdund zonder de geblesseerde Joris van der Hoorn en Ruud van der Sar. Tot overmaat van ramp vielen dus in de eerste helft ook nog Ties Meijer en Marco van Heuveln uit met een blessure. Vooral de laatste is er waarschijnlijk lang uit met een zware enkelblessure.

,,Ik denk dat we een beetje snelheid voorin misten. Joris (van der Hoorn, red.) bijvoorbeeld kan je met een lange bal de diepte in sturen achter de verdediging. Dat lukte nu niet. We hadden over het algemeen weinig te vertellen, de hele wedstrijd niet. We hebben naast die ene goal misschien één kans gecreëerd.’’

Siveo uit 3

Woubrugge staat ondanks het puntverlies nog steeds op de tweede plaats, maar NSV ’46 liep wel verder uit dankzij een 6-1 uitzege bij Legmeervogels. De achterstand op de koploper is inmiddels twee punten. Dat kan eventueel nog oplopen naar vijf punten mits NSV de inhaalwedstrijd bij Sportief wint.

,,Het mooiste zou zijn als we kampioen worden’’, hoopt Van der Geijn. ,,Het wordt nu wel weer iets moeilijker. Maar alles is mogelijk. We krijgen NSV nog uit. Dus dan gaat het erom. Het kampioenschap leeft nog steeds in de groep. Iedereen gelooft er nog in. De afgelopen twee seizoenen hebben we het laten afweten tegen het einde van de competitie. Dus nu moeten we het maar eens laten zien. Drie maal is scheepsrecht tenslotte.’’

Tijdens het Paasprogramma speelt Woubrugge uit bij hekkensluiter KDO. De ploeg uit De Kwakel staat kansloos onderaan met slechts één overwinning op zak en in totaal 97 doelpunten tegen in negentien wedstrijden. Eerder dit seizoen haalde het elftal van Arie van Duijn flink uit in eigen huis tegen de aanstaande tegenstander (9-0).