HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge laat winst glippen in laatste minuten

Woubrugge laat winst glippen in laatste minuten

-

Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge leefde tussen hoop en vrees aan de vooravond van de wedstrijd tegen directe concurrent Gouda. Hoop dat het vertrouwen een beetje terug was na de winst tegen WVC en vrees, omdat de ploeg van trainer Erwin van der Zee voor de zoveelste keer met een gehavend team aan de aftrap zou staan.

In de eerste helft bakten de nummers drie en vier van de ranglijst er weinig van. Van een verzorgde opbouw was zo goed als geen sprake, een vlotte combinatie was zeldzaam en uitgespeelde kansen deden zich evenmin voor. Toevalsvoetbal zou je kunnen zeggen, dat de kilte langs de lijn niet kon verdrijven. Woubrugge kreeg zeker in het begin nog wel wat ruimte van de slordig ingrijpende verdediging van de gasten, maar het deed er weinig mee. De enige serieuze kans was voor Stan Verwoerd in de laatste minuut voor rust. Uit een corner leek hij bij de tweede paal te kunnen inkoppen, maar hij aaide de bal in plaats van er tegenaan te lopen.

De tweede helft bood meer. Niets zozeer wat het niveau van het spel betreft als wel de geboden opwinding. Van intense vreugde tot diepe teleurstelling bij beide partijen, kort samengevat. Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Gouda-spits Daan de Heer de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied van Woubrugge. Geheel vrijstaand kon hij de bal controleren, de bal voor zijn goede voet leggen en de bal hoog tegen de touwen rammen. Niemand van de Woubrugge defensie die hem ook maar een strobreed in de weg legde.

De 0-1 zorgde ervoor dat de thuisploeg meer en scherper de aanval zocht. Dennis Boer verscheen alleen voor het doel en had de hoek voor het uitkiezen. Hij koos voor het midden waar doelman Bert Jan Marchand stond om hem het scoren te beletten. Niet lang daarna zond trainer Erwin van der Zee de amper eerstejaars A-junior Mark Ras het veld in. De zeventienjarige jongeling stond aan de basis van de gelijkmaker, een droomdebuut zou je mogen stellen. De linksbuiten leverde een scherpe voorzet af die de Goudse verdediger Nick van der Elburg in eigen doel werkte. Het kon niet op voor Woubrugge toen Boer de 2-1 maakte. Zijn schot verdween met een merkwaardige curve over de keeper en net onder de lat. Dolle vreugde bij de thuisclub en droefenis bij de bezoekers die, zo leek het, toch echt voor de winst gekomen waren.

De boel op slot gooien was het motto voor de ploeg van Van der Zee. Dat leek te gaan lukken toen ook hier het toeval een hoofdrol kreeg toebedeeld. Bij een scrimmage voor het doen van Sven Tourné belandde de bal toevalligerwijs voor de voeten van Nick van der Elburg. Hij lobde de bal in de verre bovenhoek. In hoeverre dit een staaltje was van hogeschoolvoetbal of puur geluk zal eeuwig een raadsel blijven. Feit is wel dat de klap voor Woubrugge groot was. Uitblinker Tourné was verbijsterd na afloop: ,,Zo zonde. Bij die voorsprong denk je alles hoe dan ook potdicht te houden en dan krijg je zo’n goal tegen. Nou scoorden wij ook met enig geluk; daar moet ik eerlijk in zijn, maar juist in de laatste minuut de winst laten glippen is wel heel teleurstellend.”

Winst had Gouda op zes punten kunnen zetten en had het eerste deel van de competitie nog enigszins naar tevredenheid afgesloten kunnen worden. Nu blijven trainer Erwin van der Zee en de zijn met een katterig gevoel achter.

Woubrugge-Gouda 2-2. 50. De Heer 0-1; 78. Van der Elburg (e.d.) 1-1; 84. Boer 2-1; 89. Van der Elburg 2-2.

Woubrugge: Toerné, Van Luling (81. Bosch), Van de Geijn, Verhoef, Van der Ley, Uithol, Verwoerd, Boer, Van der Weiden, Van der Salm (68. Ras), Buntsma (40. Petri).

Gouda: Marchand, Oosterom, Van der Elburg, Kapteyn, Hoekstra, Hageman, Hassan Ouahabi, De Heer, Hoessein Ouahabi, Vergoed, Smitskamp (82.. Dijkstra).

Scheidsrechter: Van Drunen. Toeschouwers: 75.