Woubrugge vecht titel NSV’46 aan

Vierde klasse Woubrugge
Brasserie Park
Vergulde vos artikelbanner

Vierde klasse C (zaterdag)- NSV’46 werd afgelopen zaterdag kampioen door NiTA op 3-3 te houden. Daardoor konden zowel NiTA als Woubrugge niet meer over het puntenaantal komen van de ploeg uit Noorden. Ondertussen is de titel van NSV’46 op losse schroeven komen te staan en wordt er gewacht op een uitspraak van de KNVB. Dit alles omdat NSV’46 een verdediger zou hebben opgesteld, die in de week hiervoor een rode kaart had gekregen tegen uitgerekend Woubrugge (1-1). Dit zou betekenen dat NSV’46 de regels heeft overtreden.

Een woordvoerder van Woubrugge: ,,Wij keken de beelden terug van NSV’46 tegen NiTA en toen viel het ons op dat die speler ‘gewoon’ mee deed, terwijl hij tegen ons een rode kaart heeft gekregen van scheidsrechter Kortekaas vanwege natrappen. Daarop hebben we contact gezocht met de betreffende arbiter en die gaf ons aan dat hij die avond de gegevens heeft doorgestuurd via Sportlink, maar dat dit niet lukte. Vervolgens heeft hij die maandag (27 april, red.) de KNVB gebeld om aan te geven dat Sportlink niet geheel naar behoren werkte. Dat werd bevestigd vanuit de zijde van de KNVB. De scheidsrechter heeft de rode kaart van de betreffende speler doorgegeven en de KNVB zou het verder gaan onderzoeken. In elk geval is het zo dat een speler die een rode kaart heeft gekregen niet de volgende wedstrijd mag spelen. Een rode kaart levert al gauw drie of meer wedstrijden schorsingen op. NSV’46 heeft de administratie ook terug ontvangen en gezien dat de speler niet vermeld was, maar zij hadden beter moeten weten. Het is derhalve logisch dat Woubrugge en ook NiTA hiervan melding hebben gemaakt. Normaliter staat hier een straf op van drie minpunten en de wedstrijd zal over gespeeld moeten worden.”

Mocht dat het geval zijn, een beslissing wordt vandaag of morgen verwacht, dan staat 4C weer op zijn kop en zou Woubrugge alsnog kampioen kunnen worden. ,,Wij spelen zaterdag onze laatste wedstrijd tegen Sportief thuis. Wij waren van plan om wat spelers rust te gunnen vanwege blessures, dit met het oog op de nacompetitie waarvoor wij ons geplaatst hebben. Maar ja, dit kan de rollen volledig omdraaien en als de KNVB ons in het gelijk stelt dan zouden we dus opeens wel kampioen kunnen worden. Dan moeten we dus wel volle bak spelen. In elk geval staan wij honderd procent achter onze zienswijze. Dit gaat nog een flinke staart geven.”

Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Wordt vervolgd…

If Not Now
Seven gifts artikel

7 thoughts on “Woubrugge vecht titel NSV’46 aan

  1. Dus omdat Woubrugge tegen 10 man niet kan winnen gaan ze het zo proberen? ze kunnen zaterdag met het sterkste team spelen maar winnen van sportief hebben ze al 6 jaar niet gedaan en dat gaan ze dit weekend ook niet doen.

  2. @ Sportief: in deze fase van de competitie zou iedereen het proberen. Het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler door NSV kan je ook opvatten als “het zo proberen”.

    Volgens mij is de sanctie overigens alleen overspelen en niet 3 punten aftrek zoals de woordvoerder van Woubrugge veronderstelt. Maar goed, dat is aan de KNVB.

  3. Regels moeten gewoon opgevolgd worden simpel als het niet is toegestaan jammer dan……

  4. @Sportief: Iedereen weet, ook het bestuur en de technische staf van NSV ’46, dat bij een directe rode kaart de betreffende speler de eerstvolgende wedstrijd automatisch is geschorst en niet mag worden opgesteld. Als je als club het risico neemt om dan de speler toch op te stellen, in een kampioenswedstrijd nog wel,dan weet je wat de consequenties kunnen zijn. Sportief zou het ook niet over zijn kant laten gaan als het hen was overkomen. We gaan het zaterdag zien in Woubrugge en dan de uitspraak van de KNVB maar afwachten.

  5. Tja, NSV’46 heeft dezelfde fout gemaakt als eerder bijv. vvWinkel en nog een paar anderen in het land. HollandiaT maakte toen bezwaar en kreeg gelijk. vvWinkel kreeg toen punten in mindering en moest niet tegen die 3e tegenstander de desbetreffende wedstrijd overspelen, maar rechtstreeks een beslissingswedstrijd tegen concurrent kampioen-kandidaat Hollandia zelf. Dat is veel eerlijker, want anders zou iedereen voortaan gewoon een speler met rood eerstvolgende wedstrijd toch opstellen en proberen of men ermee weg komt, want je krijgt toch een herkansing zonder sanctie. 3e partij Nita heeft nu geen kansen meer, dus dan zou overspelen NSV’46-Nita totaal niet eerlijk voor Woubrugge zijn, want Nita komt dan natuurlijk met een bierelftal. Gewoon NSV’46 een punt in mindering en tegen Woubrugge beslissingswedstrijd zetten is de oplossing. Het zal beladen worden, maar dan is de KNVB wel rechtvaardig bezig. Anders schat ik in dat Woubrugge de eerdere tuchtzaken in hoger beroep de KNVB in hoger beroep voorleggen en veel kans zal hebben. Spannend..

Comments are closed.