Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

DoCoS niet opgewassen tegen eersteklasser in districtsbeker

Brasserie VIS artikelbanner
Duke of Oz artikel

Districtsbeker-Afgelopen zaterdag ging DoCoS voor een bekerduel in de tweede ronde op bezoek bij Heinenoord. De thuisploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse, dus de ploeg van trainer Nico van der Salm kon de borst natmaken. Ruim een half uur konden de rood-witten het doel schoonhouden. Hierna werden de Morschbewoners overlopen. Het werd 7-0.

Rico Bouwmans over de wedstrijd: ,,We hadden vooraf duidelijke afspraken gemaakt. We wisten dat we een sterke opponent zouden treffen. Het eerste deel van de wedstrijd ging het redelijk. Daarna schakelden zij een tandje bij en ging het snel. Na pakweg een half uur scoorde Heinenoord driemaal in korte tijd. Als wij balverlies leden, was onze tegenstander genadeloos en messcherp. We gingen dus al geknakt de rust in.”

Bouwmans vervolgt: ,,In de tweede helft probeerden we nog wel wat. Het leverde niet meer op dan een paar halve kansen. Het was gewoon duidelijk dat zij een stap verder zijn. In de omschakeling waren ze heer en meester. Uiteindelijk is de einduitslag 7-0. Niets op af te dingen. We hebben een lesje in effectiviteit gekregen, dus exit in de beker. Een wedstrijd om snel te vergeten, meer kunnen we er niet van maken. We gaan ons nu volledig op de competitie richten, waar we goed meedraaien bovenin. Zaterdag tegen VDL staat onze ploeg weer op scherp. Zeker weten.”

Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner

Gerard Bol artikel
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten