HomeBekerFC Rijnvogels ronde verder in bekertoernooi (plus podcast)

FC Rijnvogels ronde verder in bekertoernooi (plus podcast)

-

FC Rijnvogels kijkt niet enkel uit naar het treffen in de competitie tegen Huizen van komende zaterdag, maar is ook benieuwd welke ploeg de tegenstander wordt in de volgende ronde van het districtsbekertoernooi. In Alkmaar won de formatie van Hein van Heek met 2-6 van AFC’34, maar dat ging moeizamer dan de uitslag doet vermoeden.

Al na ruim een minuut kwam de thuisploeg op voorsprong en de Katwijkers kwamen nog meer in het nauw na een tweede treffer van de eersteklasser. Daarna pakten de gasten het energieker aan en kwamen er wat kansjes om de 2-1 op het scorebord te schieten. De aansluitingstreffer kwam uiteindelijk op naam na een knappe solo van Arno Dijkstra.

Hoewel FC Rijnvogels op jacht ging naar de 2-2 nog voor rust, moest de trouwe aanhang wachten tot in de tiende minuut na rust voor de gelijkmaker. Nu was Dijkstra de aangever en rondde Romano van der Stoep koeltjes af. Even later bracht een andere nieuweling, Ogur Kaya, de eerste voorsprong voor de derde divisionist. AFC’34 spartelde daarna nog wat tegen, maar de Katwijkers trokken de wedstrijd in het laatste kwartier naar zich toe.

Eerst zorgde Kaya met zijn tweede doelpunt voor meer lucht, waarna Jaap van Duijn zijn prima tweede helft vertaalde in twee doelpunten. Vooral de 2-5, na een rush vanaf het middenveld, mocht er zijn. Van Heek was een tevreden trainer, vooral omdat de omstandigheden bijzonder zwaar waren. Het duel werd immers om 18 uur gestart en toen was het nog broeierig warm. ,,Wel was de instelling van een aantal in de beginfase niet goed, maar dat hebben ze daarna goed opgepakt. Dit nemen we mee naar komende zaterdag.”

En voor de liefhebber een vraaggesprek van Remco Mentink met de winnende trainer.