donderdag, april 18, 2024
HomeBekerTweede ronde districtsbeker, groep 2: exit Zwammerdam en VV Leiden

Tweede ronde districtsbeker, groep 2: exit Zwammerdam en VV Leiden

-

Districtsbeker West 2, groep II: Zowel in Zwammerdam als in Rotterdam moesten strafschoppen uitmaken wie door mocht in de beker en wie klaar zou zijn na deze tweede ronde. Zwammerdam verloor op eigen veld vanaf elfmeter van VCS en VV Leiden redde het niet tegen DRL (za), ook al nadat de reguliere tijd geen winnaar op had geleverd. Een kort verslag en de andere uitslagen.

VV Zwammerdam- VCS 2-2 (0-0). VCS w.n.s.

Na vijfenveertig minuten was er nog niet gescoord bij het treffen tussen Zwammerdam en VCS. Kort na rust kwam daar al verandering in. Bryan van Delft zette een strafschop om in een doelpunt. Tien minuten later scoorde Voetbal Club Sparta de gelijkmaker. Ruim een kwartier voor tijd nam de thuisploeg voor de tweede keer een voorsprong. Dit keer knikte Kenny Blanken, de jaren hiervoor veelvuldig scorend in Alphen, raak. Het bleek niet voldoende voor de zege, want twee minuten later scoorden de Hagenezen opnieuw de gelijkmaker. In de strafschoppenserie bleken de bezoekers koelbloediger en zo kwam er dit keer een vroeger einde aan het bekertoernooi voor de mannen van Rob de Lange.

DRL- VV Leiden 2-2, DRL w.n.s.

VV Leiden strandde in de havenstad voor wat betreft het bekertoernooi. De ploeg van Cees van Tongeren kwam eerst op achterstand, maar Roland Middelkoop, dit seizoen uitstekend op dreef, bracht de roodwitten met twee goals op voorsprong. Toch kon de thuisploeg ook nog eenmaal het net vinden en als gevolg hiervan moesten pingels de beslissing brengen. De Rotterdammers trokken met 5-4 aan het langste eind.

Andere uitslagen regionale clubs: Verburch- Blauw Zwart 4-2, Altior-Rhoon, SVV-Voorschoten’97 (zo) en avv Alphen-Kagia nog te spelen (25/10 volgens onze gegevens, red.), Alphia-Maasstad Tediro 2-1 (Hoogervorst, El Bouny). Warmunda was vrijgeloot en de ploeg van Alan Campfens bekert dus nog steeds door.