Boet Ligtvoet: ,,Ik moet nog wat brutaler worden”

Jeugdvoetbal
Brasserie VIS artikelbanner
Rumling bouw artikel

In het kader van de samenwerking met ADO Den Haag is het weer tijd voor een interviewtje met een ‘ooievaar’. Dit keer is het de beurt aan Boet Ligtvoet, die het voetballen leerde bij Foreholte in Voorhout. Piet van Kampen sprak met het talent, die nu zijn ‘vlieguren’ maakt op De Aftrap in Den Haag.

De 15-jarige Boet is een kind van Foreholte, waar ook zijn vader balde en zijn drie broertjes dit ook nog doen. Maar sinds september 2015 werd het rood-wit verruild voor het groen-geel van ADO Den Haag. Een uitdaging die hij maar al te graag aanging toen hij tijdens een KNVB toernooi als verdedigende middenvelder werd ontdekt. ,,Ik kreeg een brief thuis om bij drie clubs stage te mogen lopen”, klinkt het trots.

Er waren dus meer kapers op de kust. De scouts van Sparta en Heerenveen zagen ook wel wat in hem. Na een stage en oefenwedstrijden viel zijn keuze toch op ADO. ,,Bij Heerenveen had ik ook wel een goed gevoel maar dan zou ik in een gastgezin verblijven. Moeilijk te combineren met mijn studie sector economie LRS”, licht hij zijn keuze voor de Haagse club toe.

Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner

image1 (Small)

Boet is dus opgegroeid bij het Voorhoutse Foreholte waar hij op 4-jarige leeftijd zijn kicksen al aan deed. Hij doorliep alle jeugdelftallen tot aan de C1. Tot aan het moment suprême toen zijn aanwezige talent door de spiedende blikken van de scouts van de BVO’s werden waar genomen. Nu draagt hij het tenue van de Haagse ooievaars in de B1 en presteert daar goed met zijn team. Samen met AZ zijn ze gedeelde koploper. Het succes is te danken aan veel trainen onder leiding van Mark Schuur (voorheen onder meer werkzaam bij Forum Sport en UVS als trainer, red.), in totaal liefst zes keer per week. Boet heeft het er graag voor over. ,,Met het bekende ADO busje is het vervoer goed geregeld. Als je later profvoetballer wil worden moet je er ook veel energie in steken. Mijn ouders staan er volledig achter en brengen mij naar de wedstrijden.”

image2 (Small)

Boet volgt het eerste van ADO en ziet in Tom Beugelsdijk zijn grote voorbeeld. Een verdediger pur sang. Zelf is hij nog niet bij het vlaggenschip van de Hagenaars wezen kijken maar dat zal er ooit wel een keer van komen. Voorlopig werkt hij aan zijn eigen carrière om zijn ambitie als profvoetballer waar te maken en hopelijk te kunnen realiseren. ,,Voorlopig heb ik het hier uitstekend naar mijn zin”, is hij duidelijk. Dat is de basis om goed te kunnen presteren. De jongeman heeft het er maar druk mee want ook de studie mag niet verwaarloosd worden, gesteld dat de droom als profvoetballer niet uitkomt. Dan moet er toch brood op de plank komen. Zoveel als zijn buitenlandse idool Lionel Messi zal het echter nooit en te nimmer worden. Met iets minder zal Boet ook wel genoegen nemen als hij ooit de status van profvoetballer weet te bereiken. ,,Maar dan zal ik toch wat brutaler moeten worden. Op dat vlak is nog voldoende werk aan de winkel.”

De stand in de Onder 16 competitie is als volgt: 1. AZ 3-7, 2. ADO Den Haag 3-7, 3. PSV 3-6, 4. FC Utrecht 3-5, 5. Willem II 3-3, 6. NAC Breda 3-3, 7. Feyenoord 3-1, 8. Ajax 3-1.

Boet won met zijn team van en bij NAC Breda (1-2). Daarna volgde een zege op PSV (3-2) en een gelijkspel bij de leeftijdsgenoten van Ajax (1-1). Komend weekend komt FC Utrecht naar sportpark De Aftrap (12.30 aanvang).

header ADO Den Haag

 

Gerard Bol artikel
OWN artikelbanner