Gehavend Hazerswoudse Boys (D1) maakt trainer blij

Jeugdvoetbal
Rurh gold artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

D-Pupillen, eerste klasse- In Noordwijkerhout stonden de D1 van VVSB en Hazerswoudse Boys tegenover elkaar. Op de ranglijst ontliepen de teams elkaar voorafgaand aan de tweestrijd al weinig en dat kwam ook uit in de uitslag: 1-1. De trainer van de Boys, Arjan Bisschop, was uitermate tevreden met de prestatie van zijn jongens. Hij had vooral genoten van de tweede helft waarin een 1-0 achterstand werd weggepoetst.

De zwartwitten leken een moeilijke pot te gaan spelen. Liefst drie spelers waren geveld door de griep en hadden zich donderdagavond al af moeten melden. De trainer: ,,En dan komen we dus in de problemen, want wij kunnen niet putten uit een brede selectie. Dus we hadden er een speler van de D2 en E1 bij en zij hebben het fantastisch gedaan. In de eerste helft was VVSB wel sterker. Vooral fysiek moesten we het afleggen. In de rust heb ik ze voorgehouden dat we zeker nog niet kansloos waren en dat ze lekker vrijuit moesten gaan spelen. En dat hebben de knapen echt geweldig gedaan. Het was daarbij extra leuk dat Levi Zwart scoorde. Dat is de speler uit de E1. Een prima goal vanuit de draai. Fysiek had hij het wel lastig uiteraard, want op die leeftijd scheelt dat gewoon enorm qua lengte en fysieke kracht. Maar aan de bal deed hij het uitstekend.”

Ook Bowie van der Vos viel in. Normaal speelt hij in de D2.  ,,Ook hij deed het prima. Ik wil echter niemand tekort doen, want ze hebben allemaal gewerkt als paarden. Alles met en voor elkaar. Misschien had er uiteindelijk wel meer ingezeten dan de 1-1, maar hier kunnen we wel mee leven. We hebben een vervolg gegeven op de wedstrijd laatst tegen Rijnsburgse Boys. Dat is de voornaamste kampioenskandidaat. Maar we kwamen wel met 2-0 voor en de derde hing in de lucht. Dan hadden we op zeker gewonnen. Nu kwamen ze nog sterk terug (2-6, red.), maar ook in die wedstrijd deed ons ploegje het prima. Zo spelend is het erg leuk om uit te kijken naar het restant van het seizoen”, verkneukelt Bisschop zich alvast.

Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner

Hazerswoudse Boys moet nu echter twee weken even stil zitten. Bisschop: ,,Ja, want wij hebben al vrij veel gespeeld en hoeven niet in te halen. Daarna spelen we alleen nog maar leuke potjes. We komen nog twee keer uit tegen UDO, Meerburg en UVS en we krijgen VVSB nog thuis. Ik verwacht dat er nog wel wat punten bijkomen. Als we zo spelen als in de tweede helft is het een lust voor het oog voor de trainers en de ouders. Er is duidelijk progressie waarneembaar en we moeten daar de focus leggen en niet zo zeer naar de stand kijken.”

Slingerland artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner