header ADO Den Haag

Jaydon Poulina: ,,Tommie Beugelsdijk is mijn voorbeeld”

Jeugdvoetbal
Mooi artikelbanner
Rumling bouw artikel

Jaydon Poulina weet wat hij wil: profvoetballer worden

Vanwege onze samenwerking met ADO Den Haag plaatst onze redactie elke maand een interviewtje met een jeugdspeler van deze club, waarbij het talent eerder heeft gespeeld voor een van onze regioclubs. Voor de maand februari komen we uit bij Jaydon Poulina, geboren op 1 april 2004 en woonachtig in Leiden. Ofwel 071 spelend in 070..

Zijn vader Nino Poulina heeft het zover nog niet geschopt en zal dit ook nooit meer doen. Hij is momenteel trainer van Football Factory en volgend seizoen zit de ex-speler van onder meer Lugdunum op de bank bij Roodenburg. Poulina senior was jarenlang wel een gewaardeerde kracht bij de kikkers, waar zoon Jaydon op 4-jarige leeftijd al zijn eerste voetbalkistjes aan trok. Het jeugdige talent verruilde al vrij snel het groenwit voor het blauwwit gestreepte tenue van buurman UVS want hij wilde hogerop. Het voetbalbloed kruipt waar het niet gaan kan. Het zit in de genen.

Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner
ADO Den Haag Onder 12 / U12 team foto uit tenue
ADO Den Haag Onder 12, in het uittenue. Jaydon op middelste rij, 3e van rechts.

In de lift

De inmiddels 11-jarige Jaydon heeft de eerste stap naar ‘het hogerop’ gezet en speelt nu in de D2 bij ADO Den Haag. Hoe hij daar terecht kwam? ,,Zij, en daarmee bedoelt hij de scouts van ADO, hebben mij waarschijnlijk een keer zien voetballen en later kreeg ik een brief thuis. Hierin stond of ik bij hun wilde komen gaan voetballen. Dat was een mooie uitdaging en ik heb toen gelijk ja gezegd”, klinkt het vastberaden. Zelfvertrouwen dus genoeg bij de nog jonge verdediger die altijd al in de hoogste selecties bij de jeugd van Lugdunum en UVS zijn balletje trapte. Bij ADO Den Haag moet hij wel vol aan de bak bij trainer Roy Kappenburg, die de jonge Leidenaar vier keer per week op het trainingsveld verwacht. ,,Ik vind het een goede trainer”, heeft de jongeling tot op heden als plezierig ervaren.

Poulina-WA0003_

Leuke tegenstanders

Ja als je in de jeugd van ADO voetbalt kom je leuke tegenstanders tegen zoals Ajax en Almere City. Heel andere koek dan clubs uit de Leidse regio. ,,Ik speel daar lekker en we staan met ons team nu hoog in de verliezerspoule van de vorige ronde.” Jaydon blikt vooruit. Ondanks dat hij nog op de basisschool zit en volgend jaar naar het Leonardo College wil is hij erop gefocust om profvoetballer te worden. Wat wil je gaan studeren naast het voetballen?”  Even nadenken. ,,Iets in het uitvinden of zo.” Het klinkt allemaal nog heel vaag.

Poulina-WA0001_

Tommie Beugelsdijk

Zijn toekomstblik is bovenal op het voetballen gericht. ,,Ik wil graag profvoetballer worden”, klinkt het gedecideerd. In Tommie Beugelsdijk ziet hij zijn grote voorbeeld. Natuurlijk volgt hij de verrichtingen van het vlaggenschip van de Haagse Ooievaars en hij heeft zelf al een aantal wedstrijden bezocht zoals tegen Cambuur. Ooit hoopt Jaydon zelf in het eerste team in het Kyocera stadion voor het fanatieke publiek zijn kunsten te mogen vertonen. Het is een jongensdroom maar voorlopig moet hij nog flink aan de bak en als het voetballen even terzijde wordt geschoven vermaakt hij zich met een spelletje op de PC en, hoe kan het ook anders,  is hij toch met een aantal vriendjes uit de buurt buiten aan het voetballen. Het zit nu eenmaal in het bloed bij de jongeman die liever voetbalt dan zijn zusje ziet hard lopen, meer haar ding.

Poulina-WA0002_

Stand Onder 12-competitie

  1. Almere City FC 3-6, 2. ADO Den Haag 1-3, 3. Vitesse 1-3, 4.Excelsior 1-3. Andere clubs: MVV, RJO/Helmond Sport, Roda JC, Fortuna Sittard, Brabant United en De Graafschap
Op zaterdag 5 maart ontvangt ADO thuis Fortuna Sittard en een week later wacht Almere City FC uit!

Gerard Bol artikel
Seven gifts artikel