Knappe overwinning UVS D2 op kampioenskandidaat

Jeugdvoetbal
Duke of Oz artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Zaterdag speelde UVS D2 de wedstrijd tegen het sterke Rijnsburgse Boys. Voor UVS de 1e wedstrijd na de winterstop. De eerste seizoenshelft verliep voor de Leidenaren moeizaam. De jongstejaars hadden het lastig tegen de vaak fysiek sterkere tegenstanders. Met nog geen punt op zak werd de winterstop ingegaan. Voor de jongens en meisjes uit Rijnsburg gold het tegenovergestelde. Nog geen verliespunten en op koers voor het kampioenschap.

UVS D2 begon de voorbereiding met een tegenvaller. Na het keuren van het veld ging de telefoon van hoofdtrainer Michael Lamers. 2 Spelers van UVS melden zich ziek. Gelukkig stond de D1 stil en kon gebruik worden gemaakt van twee spelers van de D1 selectie.

De wedstrijd begon heel fel. R’boys liet heel snel de bal gaan maar Uvs hield de ruimte heel kort. De wedstrijd golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen. In de twintigste minuut kwam dan toch de openingstreffer. De bal viel in de zestien voor de voeten van Luke die bekeken het leer in de verre hoek schoot en de keeper van de Boys kansloos liet. Uvs ging met goede moed rusten met 1-0 voorsprong. Op echtevoetballers.nl is een video van deze goal te zien.

Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

De 2e helft begon R’boys weer met veel balbezit en Uvs loerde op de kansen. De organisatie stond goed bij Uvs en R’boys had moeite om de ruimte te vinden. Bij Uvs bleef hierdoor de hoop op een onverwachte overwinning overeind.

De Leidenaren konden gerust adem halen na een mooie aanval. Aan rechterkant ging Chris langs zijn tegenstander gaf hij de bal mee aan Sven. De spits maakte deze kans goed af en scoorde met een lob over de keeper van R’boys. Op echtevoetballers.nl is een video van deze goal te zien. De wedstrijd was definitief beslist. Uvs had zijn 1e overwinning in de promotie-poule te pakken en is van de hatelijke 0 af.

Michael Lamers:”Het is vandaag gebleken dat je met een goede organisatie en hard werken een heel eind kan komen. Donderdag treden we aan tegen het Wassenaarse Blauw-zwart, waarbij we hopen op een goed resultaat.”

Een uitgebreide reactie van de trainer van Rijnsburgse Boys is hier te vinden.
[popuppress id=”28300″][popuppress id=”28362″]

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner