HomeJeugdvoetbalMeerburg D1 komt goed uit de winterstop en verslaat VVSB

Meerburg D1 komt goed uit de winterstop en verslaat VVSB

-

Nadat de wedstrijd van vorige week tegen UVS D2 helaas geen doorgang kon vinden, speelden D1 van Meerburg vandaag hun eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Voor tegenstander VVSB gold hetzelfde. In de eerste seizoenshelft had Meerburg nog haar tanden  stuk gebeten op het stugge VVSB.

VVSB begon iets scherper dan Meerburg aan de wedstrijd. Met name voorin hadden de bezoekers uit Noordwijkerhout enkele grote en snelle mannen lopen, en dit leverde in de openingsfase problemen op. De withemden kwamen dan ook al vroeg op achterstand. Een corner werd door alles en iedereen gemist werd en stuiterde knullig de goal in. Een domper voor de thuisploeg, maar genoeg tijd om te herstellen. Na deze tegengoal kreeg Meerburg meer vat op de wedstrijd en drong aan op de helft van VVSB. De kansen kwamen ook.

Kas kwam 1 op 1 op de keeper af maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. VVSB was gewaarschuwd. Even later was het wel raak, na een mooie aanval over rechts kegelde Sam van de Vlist een afvallende bal hoog tegen de touwen. Meerburg kreeg meer vertrouwen en wilde snel doordrukken. Dit lukte ook, want na een mooi aangesneden vrije trap werkte Otis met een klassieke ”Bep Bakhuys” kopbal de 2-1 binnen. Een verdiende voorsprong, want op dat moment was Meerburg voornamelijk op de helft van VVSB te vinden. De gevaarlijkste man in de heenwedstrijd, de linksbuiten, werd prima in de tang gehouden door Ruben die zeer geconcentreerd en goed speelde. Toen Finn na 25 minuten met een schitterende kopbal ook nog de 3-1 binnen werkte leek Meerburg lekker te gaan rusten. VVSB speelde zich echter nog in de wedstrijd door vlak voor een counter goed af te maken. De de rechtsbuiten van de paarshemden schoot de bal mooi binnen. Zo werd de marge terug gebracht naar 1 en beloofde het nog een interessante tweede helft te worden.

De tweede helft begon Meerburg zoals het de eerste helft ook speelde, geconcentreerd en voornamelijk op de helft van de tegenpartij. Dit resulteerde na 2 minuten al in de 4-2, een afvallende bal werd door wederom Otis keihard in de kruising gejaagd. Een lekkere goal zo vlak na de pauze en dit gaf het elftal duidelijk rust. Het voetbal oogde prima en bij vlagen zaten en schitterende individuele acties bij en dito combinaties. Een lust voor het oog voor het trouwe publiek. Ook achterin stond het als een huis en keeper Robin hield zijn goal de tweede helft keurig schoon.  De wedstrijd kabbelde langzaam naar het einde en op het scorebord veranderde er niets meer tot de leidsman affloot.

Zo is Meerburg de tweede seizoenshelft prima begonnen. Volgende week mogen de mannen uit Zoeterwoude tegen UDO en kunnen bij winst verder klimmen. VVSB ziet Meerburg passeren op de ranglijst en heeft volgende weer een lastige pot tegen Wilhelmus D1.