HomeJeugdvoetbalMeerburg D1 pakt knap de derde plek

Meerburg D1 pakt knap de derde plek

-

Zaterdag streden Meerburg en RCL D1 om de derde plek in de promotieklasse D. Meerburg heeft zich de laatste weken knap omhoog gewerkt. RCL kon na de slechte fase na de winterstop het seizoen toch nog goed afsluiten. Beide teams speelden eerder tegen elkaar. Toen mocht Meerburg de drie punten thuis houden (1-0).

De wedstrijd op de Bloemerd ging in de beginfase gelijk op maar langzaam trok Meerburg het spel steeds meer naar zich toe. Vooral de nummer 10 van de bezoekers en de behendige rechtsbuiten waren namens de gasten gevaarlijk. Nog in de eerst helft kwam Meerburg goed door aan de rechterkant. De eerste voorzet werd nog door de verdediging gekeerd. Echter de tweede bal kwam terecht bij de eerste paal waar de laatste man van de Rijndijkers de bal feilloos in het doel schoot. Meerburg pakte een verdiende voorsprong. RCL lukte het niet om de keeper van de gasten te bereiken. De grootste kans voor de thuisploeg kwam na verkeerd uitverdedigen van Meerburg. Hierdoor kon de rechtsbuiten van RCL de bal onderscheppen. Een redding van de keeper voorkwam de gelijkmaker.

In de tweede helft was het beeld niet heel anders. Meerburg wist via aardig combinatievoetbal sneller de vrije man te vinden. Dit resulteerde in enkele goede kansen en dito reddingen van de keeper van RCL. Zo werd een mooie vrije trap van de gasten door Bjorn uit de rechterbovenhoek geranseld. De 0-2 was derhalve niet verrassend en gezien het wedstrijdbeeld terecht. Een vrije trap werd in het zestienmetergebied getrapt waar de aanvallers van Meerburg scherper waren dan de verdediging. De keeper was kansloos en de tweede goal lag in de touwen.

RCL kwam laat in de tweede helft nog wel terug. Mats kreeg de bal voor de voeten, passeerde de doelman en schoot de bal in het doel. Dit zorgde nog voor wat passie bij de thuisploeg. Dat enthousiasme hadden ze echter eerder in de wedstrijd moeten stoppen. Na het eindsignaal was er blijdschap bij Meerburg. Het team pakt de derde plek en kan het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Hoe anders is dat voor de thuisploeg. Een seizoenshelft deden ze knap mee om de eerste plek, daarna kwam de klad er in. De laatste twee wedstrijden leek het lek te boven echter was Meerburg in de slotwedstrijd van de competitie een maatje te groot.