HomeJeugdvoetbalMeerburg D1 redt het niet tegen Wilhelmus

Meerburg D1 redt het niet tegen Wilhelmus

-

Na een periode met een aantal afgelastingen en een bekerwedstrijd stond voor Meerburg zaterdag dan eindelijk een nieuwe competitieontmoeting op het programma voor de mannen van de D1. Wilhelmus was de tegenstander, een hoog geklasseerde met een goede verdediging en veel fysiek.

Al snel bleek dat Wilhelmus het Meerburg niet makkelijk ging maken. Voetballend kon Meerburg bij vlagen redelijk mee komen, al speelde het spel zich vooral op Zoeterwoudse helft af. Toch kwamen de withemden al snel op voorsprong. Bij een uitbraak over links kon de keeper van Wilhelmus niet daadkrachtig ingrijpen op het gladde veld en was Kas er als de kippen bij om binnen te tikken. Na deze goal werd Wilhelmus weer sterker en kwam al snel op gelijke hoogte. Vlak daarna volgde de 1-2 en 1-3 elkaar snel op en leek het een gelopen koers. Meerburg toonde echter veerkracht. Finn profiteerde van onoplettendheid achterin bij de Voorburgers en schoot de bal slim binnen. Wilhelmus maakte aan de mogelijke illusie dat er nog wat te halen zou zijn snel een einde. Een minuut na de goal van Meerburg volgde de 2-4 van de geelzwarte opponent. De tegengoals vielen aan de zijde van Meerburg te makkelijk en daadkrachtig ingrijpen ontbrak in de eerste helft. Wilhelmus profiteerde optimaal en ging heerlijk de rust in.

Na de rust kwam de thuisploeg goed de kleedkamer uit. Het was duidelijk dat de withemden snel jacht wilden maken op de aansluitingstreffer en die kwam er ook bijna. Bij een corner werd de bal eerst van de lijn gehaald en vervolgens raakten het leer de paal. Meerburg probeerde door te drukken maar een goed vervolg kon de ploeg niet echt geven aan dit beginoffensief. Waar in de midweekse oefenpot tegen Oegstgeest (8-0 winst) bij Meerburg haast alles lukte, was nu duidelijk dat Wihelmus van een ander kaliber is. Een kwartier voor tijd maakte Wilhelmus aan alle onzekerheid een einde met de 5-2 en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Coen Klinkenberg van Meerburg: ,,Leerpunt uit deze wedstrijd is toch dat als je op voorsprong komt tegen een tegenstander zoals deze, je hem met je leven moet verdedigen. Het begint namelijk altijd met je duels winnen en keihard werken. Voetballend gaat het met de week beter en ziet het trouwe publiek elke week vooruitgang bij de mannen, nu moeten we onszelf nog gaan belonen. Aankomende week oefenen we tegen Alphense Boys D2 en gaan we proberen weer stapjes te zetten in onze ontwikkeling tegen deze hoofdklasser.”

Na afloop sprak een verslaggever van Leidenamateurvoetbal.nl met de hoofdtrainer van Meerburg.