dinsdag, april 16, 2024
HomeJeugdvoetbalOegstgeester derby in voordeel van ASC D1 beslist (incl foto's)

Oegstgeester derby in voordeel van ASC D1 beslist (incl foto’s)

-

Wat later dan gepland begonnen beide teams vol spanning en goede moed aan de Oegstgeester derby op 23 januari 2016. ASC begon fel en maar ook UDO zette gelijk veel druk. Voor ASC leverde dit begin binnen twee minuten al twee corners op. Beide werden echter knap door UDO uitverdedigd.

Met nog geen vijf minuten op de klok was het echter toch raak. Vanuit een mooie vrije trap genomen door Siebe, de laatste man van ASC, kon spits Timme met een prachtige volley de bal in het net krijgen, 0-1.

ASC speelde na het doelpunt stabiel en met vertrouwen. Vooral in balbezit tikte zij soepel rond op het mooie zonovergoten kunstgrasveld van UDO. UDO werd echter ook gevaarlijk. Vooral uit de counter konden zij via hun grote centrale middenvelders en verdedigers aardig wat druk uitoefenen op de verdediging van ASC. Gelukkig voor ASC hebben zij echter de beschikking over een uitstekende doelman, Joppe.

UDO D1 - ASC D1_8961_n_240116

ASC werd later in de eerste helft vooral gevaarlijk via aanvallen over de linkerflank via Boele en Thijmen, de links midden en links voor. Dit leverde na ongeveer 20 minuten een doelpunt op doordat Thijmen de bal netjes teruglegde en Timme hierdoor uit kon halen om een tweede doelpunt op zijn naam te zetten, weliswaar via een verdediger van UDO.

Na een korte rust begonnen beide teams weer zeer gedreven aan de tweede helft. Voor lange tijd ging het gelijk op, maar Udo kon, nadat ze al wat vaker druk hadden gezet door het centrum van het veld, hun kansen verzilveren met een doelpunt. Spits Beer, die een goede wedstrijd speelde ondanks net terug te komen van een blessure, kon ontsnappen aan zijn bewaker en met een mooie individuele actie die 1-2 binnen schieten. Op echtevoetballers.nl is een video van de goal van UDO te zien.

UDO D1 - ASC D1_2654_n_240116

Dit was voor ASC echter het teken om weer wakker te worden en na het inbrengen van een extra aanvaller werden zij dan ook steeds gevaarlijker. Nu UDO ook risicovol ging spelen door vele 1 op 1 achterin te staan leverde dat legio kansen op voor ASC. Zo schoot Pepijn, een van de spitsen van ASC, maar net rechts langs de kruising!

Spitsen Tim en Nino konden tien minuten voor het einde van de wedstrijd goed gebruik maken van hun snelheid en na een wat rommelig verdedigwerk van UDO kon Tim met behulp van goed doorzettingsvermogen ASC op een veilige afstand brengen met hun derde doelpunt.

Nino en Boele voerde vlak voor het laatste fluit signaal een perfecte aanval uit, los van het feit dat het schot van Nino net voor het doel langs schoot. Daarna eindigde de wedstrijd met een onbedoelde, maar wel verdiende, publiekswissel van Boele.

ASC mag twee weken genieten van deze overwinning aangezien komend weekend vrij zijn. UDO aan de andere kant mag 30 januari meteen weer aan de bak. Meerburg komt dan op bezoek en kan bij winst de mannen uit Oegstgeest voorbij streven.