HomeJeugdvoetbalRijnsburgse Boys D1 op koers (incl video en podcast)

Rijnsburgse Boys D1 op koers (incl video en podcast)

-

Rijnsburgse Boys D1 heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om het kampioenschap. De Rijnsburgers wonnen thuis van Wilhelmus D1 met 2-1. Wilhelmus had vóór de wedstrijd slechts 1 verliespunt meer dan koploper Rijnsburgse Boys. Met nog maar vijf wedstrijden te gaan voor Rijnsburgse Boys (zeven voor Wilhelmus) was deze topwedstrijd in de eerste klasse 04P van groot belang. Geen van beide ploegen lukte het in de eerste helft een uitgespeelde kans te creëren. Het eerste doelpunt viel uit een hoekschop van Wilhelmus. Tim Gerla kopte deze van dichtbij binnen, 0-1.

Wilhelmus bouwde daarna een licht veldoverwicht op, wat een gevolg leek van onrust die in de ploeg van Rijnsburgse Boys sloop. Rijnsburgse Boys wist niettemin de stand gelijk te trekken. Uit een vrije trap, die was toegekend na vasthouden van vleugelspits Isabelle Hoekstra, schoot Sam Kralt de 1-1 binnen.

Echte-Voetballers

De tweede helft zorgde Wilhelmus voor twee gevaarlijke momenten voor het doel van Rijnsburgse Boys. De wedstrijd veranderde toen een verdediger van Wilhelmus onbesuisd op zijn tegenstander inkwam. De overtreding werd bestraft met een tweede gele kaart (rood). Dit was de tweede keer dat een Voorburger van het veld werd gestuurd: de eerste helft gebeurde dit wegens commentaar op de leiding. De vrije trap die Rijnsburgse Boys daarop nam, viel na een kopduel voor de voeten van Isabelle Hoekstra. Zij wist met deze kans wel raad, 2-1.

Leidenamateurvoetbal.nl sprak met Frank Zuyderduyn, trainer van Rijnsburgse Boys D1, na de wedstrijd tegen Wilhelmus D1.