dinsdag, april 23, 2024
HomeJeugdvoetbalRijnsburgse Boys D1 op koers voor de titel

Rijnsburgse Boys D1 op koers voor de titel

-

De enige wedstrijd op het programma in de promotieklasse D is de pot tussen Rijnsburgse Boys D1 en RCL D1. Het is alweer voor de derde maal dit seizoen dat de twee elkaar ontmoeten. Twee keer eerder gingen de Boys er in de laatste minuut met de zege vandoor. De jongens uit Leiderdorp azen op revanche terwijl Rijnsburgse Boys moet winnen om in de race te blijven voor de promotie naar de hoofdklasse.

RCL begon met een 4-4-2 opstelling en liet de linkerkant grotendeels open. Dit pakte de eerste 10 minuten goed uit. De wedstrijd ging gelijk op en de slag op het middenveld was volop gaande. Dan wordt in de 12de minuut de rechtsbuiten van Rijnsburgse Boys, Isabelle, weggestuurd. De linksback van RCL kon niks anders dan een overtreding maken en trok de dame neer. De scheidsrechter greep direct naar zijn borstzak en trok de gele kaart, wat gezien de aard van de overtreding en de plek op het veld, aan de zware kant was. Een tijdstraf van 5 minuten was het resultaat voor linksback Joshua. Rijnsburg wist direct te profiteren van de man meer situatie. In het strafschopgebied ontving Isabelle wat gelukkig de bal en maakte het buitenkansje beheerst af, 1-0.

De terugkeer van de linksachter van RCL, Joshua, was meteen reden voor Ruud Fortman, hoofdtrainer van RCL, om het tactisch anders neer te zetten. Lucas ging een linie naar achter en werd de persoonlijk bewaker van Isabelle. Joshua nam zijn plek op het middenveld over. Dit pakte goed uit. Lucas speelde een prima wedstrijd. Het feit dat de buitenspelers van de Boys van kant gingen wisselen, was een compliment voor Lucas (die als persoonlijk bewaker met haar meeging. Naar verluid hebben ze na de wedstrijd wel afstand genomen van elkaar 🙂 )

In de twintigste minuut kwam RCL langszij. Een vrije trap op puntje zestien werd slecht verwerkt door de Rijnsburgse verdediging. Delano kreeg de bal voor zijn voeten en schoot deze laag in, 1-1. Ondanks de 1-1 waren het vooral de Boys die aan het voetballen waren. Mooie combinaties, veel beweging, solide verdediging en enkele gevaarlijke aanvallers maken het team met recht titelkandidaat. RCL daarentegen speelde mat. De laatste man speelde ver achter de laatste linie en op het middenveld was weinig dynamiek en diepgang te vinden waardoor de aanvallers ook vaak op een eiland kwamen te staan.

De tweede helft was amper een minuut oud of de scheidsrechter bestraft een handsbal met een penalty. Een (onbedoelde) handsbal wordt daarmee zwaar bestraft. De trap van elf meter werd goed binnen geschoten 2-1. Vanaf dat moment gaven de Rijnsburgse Boys gas en moest RCL vrezen voor een afstraffing. Twee kansen voor RB werden nog knap gered door de keeper van RCL. Echter na een corner was ook hij kansloos, 3-1. De titelkandidaat kreeg daarna nog kansen op een grotere voorsprong. het bleef echter bij een terechte 3-1 overwinning.

Met 1 wedstrijd meer gespeeld staan de Rijnsburgse Boys nu op 4 punten voorsprong op de nummer twee Wilhelmus. Deze teams ontmoeten elkaar nog twee keer in de maanden maart en april. RCL is definitief afgehaakt voor de bovenste posities en zal met Blauw-Zwart en mogelijk ASC moeten strijden om de derde tot de vijfde plek.