vrijdag, maart 29, 2024
HomeJeugdvoetbalRijnsburgse Boys D1 weer stapje dichterbij titel

Rijnsburgse Boys D1 weer stapje dichterbij titel

-

Jeugdvoetbal- Met nog vijf wedstrijden te gaan ligt Rijnsburgse Boys D1 op koers voor de titel. Enkel met Wilhelmus moet nog worden afgerekend als concurrent. In Noordwijkerhout kwam het in elk geval allemaal in orde met de ‘uien’ van de staf bestaande uit Arnold Eekma, Arthur van Noort, Frank Zuyderduyn en Pieter Hoekstra. VVSB werd met 1-2 geklopt.

Middenvelder Chiel van den Hoek over de nieuwe driepunter. ,,Het was een moeilijke wedstrijd, omdat het veld erg slecht was. Toch gingen wij daar goed mee om en we scoorden eigenlijk al snel twee doelpunten. Die werden allebei gemaakt door Isabelle Hoekstra. Natuurlijk waren we daar blij mee, want zo konden we de wedstrijd controleren. Helaas kregen wij na de doelpunten niet veel kansen meer, maar zij eigenlijk ook niet. Pas laat in de wedstrijd scoorde VVSB de 1-2 en moesten we nog even kort vol aan de bak, maar in de stand kwam geen verandering meer.”

In de bekerstrijd stonden de paarsgelen en geelzwarten eerder ook al tegenover elkaar. ,,Ja, dat was wel een aparte wedstrijd. We stonden toen met 2-0 achter, maar wonnen alsnog met 2-4. Daarom was het van belang om nu zelf voor te komen en dat is prima gelukt. We krijgen ze nu nog een keer voor de competitie. Dan op de eigen Middelmors. Verder krijgen we ASC en Blauw Zwart nog uit. De belangrijkste potten zijn echter nog tegen Wilhelmus. Zij zijn onze enige concurrent. We krijgen ze eerst thuis en dan gaan we ook nog daar spelen. Wanneer we die thuiswedstrijd winnen kan het eigenlijk niet meer misgaan, maar we moeten niet denken dat we er al zijn. Dat zou gevaarlijk zijn.”

Chiel had een goed weekend, want ook ‘zijn’ Feyenoord won. ,,Ja, daar ben ik blij mee. Minder was dat ons eerste heeft verloren. Zij krijgen het nu heel erg lastig om bij de beste zeven te eindigen en dan lopen ze de tweede divisie mis. Ik ga altijd kijken als ze thuis spelen. Wat ik het belangrijkste vind? Daar hoef ik niet over na te denken. Feyenoord en het eerste van Rijnsburgse Boys vind ik belangrijk, maar de D1 staat bovenaan voor mij. Alles is goed wanneer we maar kampioen worden.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read