Titelkandidaat Rijnsburgse Boys (D1) wordt verrast door UVS (D2)

Jeugdvoetbal
Rumling bouw artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

Als alles voorspelbaar wordt, is het vaak niet leuk meer. De D1 van Rijnsburgse Boys zal er voor het moment weinig mee kunnen met die kreet. De titelkandidaat ging verrassend onderuit bij het tot dit weekend nog puntloze UVS (2-0). Onze redactie wilde natuurlijk weten hoe de trainer van de ‘uien’ de nederlaag had ervaren.

Arthur van Noort over het verlies van zijn team. ,,Op mentaal gebied hebben we verloren. De jongens waren teveel bezig met randzaken en dat ging ten koste van ons spel. Helaas. Maar goed; als je al zo lang lekker speelt, kan dit ook een keer gebeuren. Ik geef hierbij de complimenten aan UVS. Zij speelden het gewoon slim en hebben ons niet in de wedstrijd laten komen.”

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor de manschappen van Van Noort. ,,In de eerste fase waren we gewoon beter en niets wees erop dat het fout zou gaan. Nadat we een goal tegen kregen, veranderde het spelbeeld. Ook al omdat onze laatste man Kevin er af moest met een bloedneus. Hij zorgt voor de aanvoer naar het middenveld, normaal gesproken. Via Chiel komen we dan vaak bij Kevin, maar nu viel de aanvoer stil. Als je dan vervolgens vergeet te voetballen dan loop je tegen de lamp. Dat zij er diep in de tweede helft nog 2-0 van maakten, ach…dat is niet anders. We hadden onze dag gewoon niet en dat moeten we bij onszelf zoeken.” Op echtevoetballers.nl is een video van deze goal te zien.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Van Noort vervolgt: ,,UVS was slimmer dit keer en dat is ook een kwaliteit. Voor ons verandert er verder niks. We willen nog steeds dolgraag naar de hoofdklasse en dat kan zeker nog. We krijgen alle topploegen nog in deze klasse dus daarin kunnen we ons herstellen van deze zeperd. Ik feliciteer UVS. Zij hebben er alles aan gedaan en ons gepakt op mentaal vlak. Op zich best wel opvallend, want in de voorbije weken hebben we geoefend tegen RKAVV en Foreholte en liep het als een trein. Maar dat is ook voetbal.”!

In de stand heeft RBB nu vijf punten achterstand op leider Wilhelmus. De club met dezelfde clubkleuren speelde echter twee wedstrijden meer tot dusverre. UVS is nog steeds laatste, maar is van de nul af en heeft bijvoorbeeld Hazerswoudse Boys weer in het vizier.

[popuppress id=”28362″]

Gerard Bol artikel
If Not Now