Trainersstaf jeugdopleiding Voorschoten ’97 voor seizoen ’16-’17 compleet

Jeugdvoetbal
Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

Het seizoen is nog niet afgelopen en verschillende teams strijden nog voor het kampioenschap, maar binnen de Technische Commissie Jeugd zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2016-2017 al weer in volle gang. Daar hoort ook het samenstellen van een nieuwe trainersploeg voor de jeugdselectieteams bij. Hierbij een overzicht van de jeugdtrainers voor het nieuwe seizoen bij Voorschoten’97.

Als opvolger voor de vertrekkende Ruben Jordan heeft Vootschoten’97 Winston Faerber kunnen aantrekken. Winston heeft in het begin van dit kalenderjaar al als ad interim de A1 onder zijn hoede gehad, en die samenwerking verliep voor alle partijen dusdanig prettig, dat we er nu een echte samenwerking voor langere tijd van gaan maken. Winston heeft een mooie staat van dienst als (prof)voetballer bij o.a ADO Den Haag, FC Den Bosch en Cardiff City (second division).

Djiri Michel en Lorenzo Breidel blijven ook komend seizoen verantwoordelijk voor de B-selectie. Djiri hoopt toegelaten te worden tot de opleiding TC2 en wil zich graag verder ontwikkelen als jeugdtrainer. Selectiespeler Shemiel Constancia zal als assistent worden toegevoegd aan de staf van de B-selectie, selectiespeler Job Eshuis blijft zijn huidige assistentschap voortzetten voor zover studie en werk dit toelaten.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Bij de C1 blijft Berry Kralt, Hein de Graaff zal evenals dit seizoen 1 x per week assisteren bij de veldtraining en Marcel de Hoge (nu leider A1) zal volgend seizoen Berry gaan assisteren. De huidige trainer van de C2 Paul Frankhuizen stopt i.v.m. drukke werkzaamheden als trainer, maar is bereid om zich namens de club bezig te gaan houden met de implementatie en uitvoering van een nieuw spelersvolgsysteem en de videoanalyse in de rol van ondersteuner hulpmiddelen. Fabian Geraets (nu D2) neemt met steun van zijn broer Sem het stokje bij de C2 over. Sem heeft dit seizoen tijdens de periodes dat Fabian als jeugdtrainer in China was en recent bij de blessure van Fabian het team onder zijn hoede genomen waarvoor nogmaals onze dank!

De D1 wordt voor het 2e seizoen geleid door het duo Dennis Rijling en Patrick van Nijnatten. Ook deze mannen zijn volop in ontwikkeling. Dennis hoopt in de loop van dit jaar zijn TC 3 jeugd (de cursus bij BVO Excelsior, onze samenwerkingspartner) te halen, Patrick gaat het nieuwe seizoen aan de slag met zijn TC 2.  Karam Mouchih (grote broer van…) wordt de nieuwe D2 trainer. Karam heeft zich het afgelopen seizoen prima ontwikkelt bij de jongste jeugd, en gaat een volgende stap maken in zijn trainersloopbaan. Tevens gaat hij op voor de cursus TC 3.

Bij de jongste jeugd blijft veel zoals het ook dit seizoen was. Rick van den Berg (bezig met de cursus TC3 bij Excelsior) en Jurgen van der Hulst blijven verantwoordelijk voor de 2e jaars E-selectie en bereiden de jongens voor op het spelen op het grote veld in de D. Selectiespelers en broers Bart en Robbert Vonk nemen op de hun geheel eigen wijze opnieuw de 1e jaars E-selectie onder hun hoede.

De F1 blijft het domein van Glenn van Goosen, Kevin Zandvliet schuift door van de F4 naar de F2 en Max van Schooten gaat onze jongste jeugd van de F5 begeleiden. Sander Douw wordt als jeugdtrainer aan de trainersstaf toegevoegd en gaat de F4 trainen. Sander heeft de afgelopen jaren ervaring op kunnen doen als trainer bij de voetbalschool van Mario Koswal.

De trainers zullen net als in de afgelopen  jaren ondersteund worden door Hoofd Jeugdopleiding Theo Ducaneaux, Pupillen coördinator Marcel de Hoogt en de Technische Commissie Jeugd.

De club is momenteel volop doende om in verband met het aangekondigde vertrek van keeperstrainer Joop Koops de begeleiding van de keepers een vervolg te geven. Er hebben gesprekken plaatsgevonden over de toekomst van de keepersopleiding met een professionele externe partij en op korte termijn hopen wij u hierover nader te kunnen informeren. Tot slot is het traject met betrekking tot de certificering tot regionale jeugdopleiding ingezet en hopen we ook hierover eind mei meer nieuws te hebben.

Marjan Westra, TCJ

 

Brasserie meelfabriek
Rebel Horeca artikelbanner