HomeJeugdvoetbalUDO D1 - Blauw-Zwart D1, niet goed maar wel spannend

UDO D1 – Blauw-Zwart D1, niet goed maar wel spannend

-

Blauw-Zwart mocht op bezoek bij UDO dit weekend. Na de overwinning eind januari op UVS (3-1) konden de mannen uit Wassenaar de derde plek op de ranglijst verstevigen. UDO zag zijn laatste wedstrijd verloren gaan tegen ASC en ziet de onderste regionen sneller dichterbij komen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op en werd in het voordeel van UDO beslist. Spits Beer Ankone had in de eerste helft met een geweldige actie de 1- 0 gescoord. Op de middellijn kreeg hij de bal in zijn voeten aangespeeld, draaide vervolgens van zijn tegenstander weg sprintte onderweg naar het goal nog twee tegenstanders er uit om vervolgens de bal beheerst in de hoek te schuiven. Indrukwekkend!

In de tweede helft was voor UDO vooral de tiende minuut cruciaal. Er werd een diepe bal gespeeld op de razendsnelle spits van UDO, Beer Ankone, die een vrij veld voor zich had en alleen op weg naar de keeper ging om de  2-0 te scoren. Nu was hij op weg om de beslissing in de wedstrijd te forceren ware het niet dat de grensrechter vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter nam de beslissing over tot verbazing van de bezoekers. Zij waren van mening dat de spits van eigen helft vertrok.Wilbert Witteman, trainer van UDO: ,,De grensrechter van Blauw Zwart stak zijn vlag omhoog en de scheidsrechter van UDO nam dit advies over. Buitenspel terwijl Beer echt nog op eigen helft stond toen de pass kwam. Jammer want met een 2-0 voorsprong hadden we zeker kans gehad op de winst.”

Dit voorval luidde een hele slechte fase voor UDO in met zeer onrustig spel . Blauw Zwart was in die fase duidelijk de bovenliggende partij. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de gelijkmaker ca 10 minuten voor tijd door Blauw Zwart werd gescoord. De altijd betrouwbare keeper van UDO, Jens van Staveren, leek een hoog schot prachtig te keren maar moest de bal toch los laten waarna het leder tergend langzaam in het doel rolde, 1-1. UDO probeerde de boel daarna te forceren maar een foute pass van de overigens goed spelende Ruben Tijl was het begin van een vlijmscherpe counter van Blauw Zwart, 1-2. De laatste vijf minuten zette UDO alles op alles om de zeker verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Ondanks een zestal corners de laatste vijf minuten van de wedstrijd  lukte het steeds net niet.

Wilbert Witteman, trainer UDO: ,,Net niet, het is een beetje het verhaal van UDO D1 dit seizoen. Elke wedstrijd hebben we wel kansen om de winst naar ons toe te trekken maar op  de cruciale momenten geven we dan niet thuis of hebben we het geluk niet mee. Op dit moment lijkt de zesde plaats (in een poule van 10) het hoogst bereikbare en daar zullen we nog hard voor moeten knokken.”