zaterdag, april 20, 2024
HomeJeugdvoetbalUDO D1 gaat voor de derde plek

UDO D1 gaat voor de derde plek

-

Het zijn lastige tijden voor Hazerswoudse Boys. Directe concurrent voor de laatste plaats, UVS D2, pakt de laatste tijd steeds meer punten waardoor er een gat lijkt te ontstaan. De jongens uit Hazerswoude moeten dus punten gaan pakken. Thuis tegen UDO moet het gebeuren. Twee weken geleden speelde beide teams al tegen elkaar. Toen was het UDO dat met 6-1 een makkelijke overwinning boekte.

Zaterdag was dat weer het geval. UDO was heer en meester in Hazerswoude. Vanaf het begin van de wedstrijd maakte UDO duidelijk waarom ze naar Hazerswoude waren gekomen. Met fris aanvalsspel, met steeds andere diepgaande spelers, sneden de Oegstgeestenaren keer op keer door de defensie van Hazerwoudse Boys. De 0-1 werd gescoord door Willem Oosterhout nadat op rechts Daan Deroyvanzuydewijn als een wervelwind de linksback van de Boys voorbij stoof en vervolgens Willem op maat bediende 0 -1.  De 0-2 was van van de voet van Ruben Tijl nadat de naar links uitgeweken spits van UDO, Beer Ankone,  2 tegenstanders voorbij speelde en Ruben een niet te missen kans gaf (0-2).  De 0- 3 was een prachtig knal  van ca 20 meter van Ruben Tijl nadat hij zich eerst mooi had vrijgespeeld. Tussen deze goals door kwamen in de eerste helft ook nog Julen Duivesteijn, Camiel Perquin,  Beer Ankone  2 x en  Willem Oosterhout alleen voor de keeper van de mannen uit Hazerswoude maar die stond als een tijger zijn doel te verdedigen.  Ruststand 0- 3.

De tweede helft begon voor UDO goed. Een prachtige snelle aanval die helemaal van uit de achterhoede van UDO werd opgebouwd. Linksachter Tibbe Bottema zette de aanval op, speelde de bal in de voeten van Jasper Mulder die hem gelijk weer meegaf aan de doorgelopen Tibbe die hem vervolgens direct diep speelde op de  diepgaande Alex van de Kolk die de verdedigers eruit sprintte en vervolgens de keeper van Haz. Boys kansloos liet (0-4).  In ca 10 sec. van de ene kant van het veld tot in het goal van de tegenstander. Dat was voetbal zoals het gespeeld moest worden. Ook de laatste 25 minuten ging UDO door met kansen creëren. Weer kwamen de UDO spelers zeker 6 keer alleen voor de keeper maar telkens kwam de keeper van de Boys als overwinnaar uit de bus. Hoe verleidelijk ook maar soms is een tikkie breed naar een medespeler te verkiezen  boven het voor eigen succes gaan!   Rijk Verheul stond namelijk wel een aantal keren wel heel erg vrij! Zelfs een penalty werd van Julen Duivesteijn ging er niet in. Dit keer was de paal het obstakel. Hazerswoudse Boys kon daar de hele wedstrijd niets tegen in brengen.

Volgende week thuis tegen het sterke RCL D1. Voor UDO een wedstrijd die bij winst zicht geeft op de derde plaats. Hazerswoudse Boys  speelt dan tegen Meerburg D1. Het team dat dit weekend knap won van ASC D1.