donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule C: RCL loopt na rust weg bij Leidsche Boys

Koetshuis Cup, poule C: RCL loopt na rust weg bij Leidsche Boys

-

Koetshuis Cup, poule C: ,,Een leuke avond ondanks dat we uiteindelijk met 2-8 verliezen. We deden in de eerste helft aardig mee en kregen zelfs de grootste kans op een voorsprong. Ik heb veel jongens kunnen laten spelen en hier worden we enkel maar beter van. Maar dat we in een zware poule zijn ingedeeld, mag duidelijk zijn”, sprak Jan Wansink na afloop. Vierdeklasser Leidsche Boys beet zich vast in RCL in de eerste helft en stond halverwege slechts met 1-2 achter. Na de rust hadden de reserves van de Leiderdorpers geen kind meer aan de roodwitten uit Leiden.

Stefan Luykx werd dit keer geflankeerd door Fred Hagenaars aan de kant van de bezoekers. De reden daarvan was duidelijk. De keuze was gevallen op spelers uit het tweede elftal om hen uit te dagen om het de trainers lastig te maken. Nick Guijt, dit seizoen wel al regelmatig in het eerste elftal, was wel van de partij en ook Max Glasbeek, Youri de Boer en Jessin Kharbouch zijn spelers die vaker aan het grote werk roken. Bij Leidsche Boys was Aras een nieuw gezicht, eerder spelend voor FC Boshuizen.

Van meet af aan was duidelijk dat de ploegen het karwei serieus namen. Al na twee minuten vuurde Sem Overduin af, maar Fathi Karic had een puike redding in huis. Uit de resterende hoekschop werd een inzet van Guijt van de doellijn afgehaald en zo liet RCL duidelijk zien snel korte metten te willen maken met de thuisploeg. RCL combineerde goed en in hoog tempo, maar gaandeweg kreeg Leidsche Boys meer vat op het spel van de jonge honden uit Leiderdorp.

Na ruim een kwartier kreeg de gastheer zelfs de kans op 1-0 te komen. Kevin Groenendijk had een sterke actie in huis en de aanvaller had de pech dat zijn poging nipt voorbij het doel rolde van Glenn Sloos. Het was een waarschuwing voor de in het lichtblauw gestoken gasten dat het geconcentreerd moest blijven spelen.

Even over het eerste deel van de eerste helft werd het 0-1. Glasbeek zette Thijs Rutgers weg, waarna de bal na een onderbreking voor de voeten van Overduin kwam. Nu was de Leidse doelman kansloos. Kort daarop werd het 0-2 door Guijt. RCL kreeg daarna nog kansen om de score verder op te drijven, maar de derde treffer van de avond viel aan de andere kant. Nu prikte Groenendijk wel raak en zo was er nog steeds sprake van een wedstrijd aan de Vliet.

Kort na rust werd het 1-3 na een vrije trap van Kharbouch, waarbij Leidsche Boys dacht aan buitenspel. Scheidsrechter Karel Groenendijk oordeelde anders en resoluut. Na een vlot lopende combinatie over Mark van der Tak en Guijt prikte Overduin de 1-4 binnen en het verzet van de vierdeklasser werd minder en minder, al was het alleen al omdat RCL conditioneel veel verder is en daar verbaasde niemand zich over.

Het bleef een sportief duel, waarbij er als het ware getraind werd tijdens deze wedstrijd. Wansink had wel waardering voor het spel van RCL. ,,Mooi om te zien, ja. Het gaat allemaal lekker snel en je ziet de automatismen. Toch hebben we het lang vol gehouden en daar ging het ons om. En ach, naar de uiteindelijke score moeten we niet teveel kijken.”

Van der Tak (2) en Feike Voorbij (2) schoten het tweede kwartet vol, terwijl Nawfal Elkhattabi geen moeite had om tussendoor een penalty onberispelijk in te schieten. De scheidsrechter van dienst vond het kort voor tijd wel welletjes en zo liep RCL alsnog ver weg van en tegenstander waartegen het zeker wel weerstand ondervond voor de pauze.

Basisopstelling Leidsche Boys: Karic, M.Eenennaam, Van der Meer, Yazdi, Streur, J.van Eenennaam, Van Duijl, Van der Reijden, Derogee, Groenendijk, Pinas.

Basisopstelling RCL: Sloos, Filippo, Kharbouch, Kroon, Glasbeek, De Boer, Overduin, Van der Tak, Voorbij, Guijt, Rutgers.