HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule B: SJZ wint de klassieke dorpskraker

Koetshuis Cup, poule B: SJZ wint de klassieke dorpskraker

-

Koetshuis Cup, poule B- De wedstrijden tussen de dorpers en dijkers zijn zelden saai en kent vaak in het oog springende uitslagen. Ook dinsdagavond, in het kader van het Koetshuis toernooi, was dat niet anders. Het Zoeterwoudse onderonsje kreeg een verrassende winnaar. De groenwitten van trainer Rob van den Wijngaard waren te sterk voor de zwartwitten van trainer Ron de Roode.

In een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen handen vol kansen kregen keerden de bezoekers met een  3-4 zege huiswaarts.De thuisclub zette de toon in de openingsfase. Binnen twintig minuten stond er 2-0 op het scorebord. Al vroeg in de wedstrijd hield SJZ doelman Marc van de Velde zijn ploeg nog overeind, maar de sluitpost was in de 12e minuut kansloos op de fraaie treffer van Yannick de Groot (1-0). Dezelfde speler had één minuut later de 2-0 op zijn hoofd maar knikte rakelings naast. De verdiende 2-0 kwam er in de 18e minuut. Ramon Weyers kogelde een vrije trap van een slordige twintig meter achter de kansloze Van de Velde.

De bezoekers herstelden zich echter snel. Thijs Lemmerzaal, die steeds meer aan het grote werk gaat snuffelen, had de aansluitingstreffer op zijn schoen. Het jeugdig talent wist zich echter geen raad met de opgelegde kans. Het doelpunt voor SJZ kwam er alsnog na een half uur spelen.  Mark Griffioen liet na een steekpass de Meerburg verdedigers zijn hielen zien, omspeelde doelman Patrick Bom en schoot vanuit een moeilijke hoek de aansluitingstreffer binnen (2-1). Griffioen had kort daarna de gelijkmaker moeten maken, maar miste de opgelegde kans, na een fraai opgezette aanval van de bezoekers.

Na rust was het toch weer de thuisclub die de score opvoerde naar een veilig lijkende voorsprong(3-1). Duuk van der Meer zette zijn handtekening onder de treffer. De al eerder genoemde Griffioen gooide flink wat roet in het eten van de gastheren. Met twee treffers trok de opvallendste speler bij de ploeg van Van der Wijngaard de stand weer in evenwicht.De koek was nog niet op bij de gasten. Lemmerzaal smaakte het genoegen om de winnende goal binnen te schieten( 3-4) en  daarmee de verdiende zege veilig te stellen. Voor de ploeg van De Roode was de nederlaag zuur. Nadat zijn ploeg op de 3-1 was gekomen kregen zijn mannen kansen genoeg om naar een grotere voorsprong uit te lopen. SJZ-er Griffioen kantelde de wedstrijd met zijn treffers in het voordeel van SJZ en zo ging ook deze wedstrijd de geschiedenisboeken in als memorabel, hoewel de waarde van een winstpartij of nederlaag uiteraard meer opgesloten zit in competitievoetbal wanneer de buren elkaar ontmoeten.

Trainer Van den Wijngaard was na afloop tevreden over de uitvoering van zijn team en dan met name in de tweede helft.  ,,Toen zij vergaten de 3-0 te maken kantelde de wedstrijd, we kregen vooral in de tweede helft legio kansen. Ook de mentale weerbaarheid van deze jonge ploeg was opvallend. De ploeg heeft vanavond goed gevoetbald en op basis van de tweede helft verdiend gewonnen. Vergeet ook niet dat we met een opleidingsteam hebben gespeeld. Dit is belangrijk voor de toekomst van de club. We moeten het nu eenmaal hebben van veelal eigen jongens. Daarom is dit best wel een opsteker te noemen.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Weijers, Müller, Van Diemen, De Groot,  K.de Jong, Brandsma, J.de Jong,  Van der Meer, Bonekamp,  Fernane.

Basisopstelling SJZ: Van der Velde,  Van der Hoorn,  Pieterse, Versteegen,  Berg,  Lemmerzaal,  Griffioen,   Sleijser, Van der Maat,  Klink,  Van Kampen.