HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule D: FC Rijnland (za) alsnog langs Football Factory

Koetshuis Cup, poule D: FC Rijnland (za) alsnog langs Football Factory

-

Football Factory werkt aan zelfvertrouwen in eerste helft, Rijnland wint na comebac

Koetshuis Cup, poule D- Het grote manco van Football Factory dit seizoen is het gebrek aan scorend vermogen. Voetballend was het vaak in orde, maar goals bleven uit. Dat was dinsdagavond in de wedstrijd tegen FC Rijnland in de eerste helft niet het geval. Een aantal keren sneden ze met snelle aanval door de veel te laconiek optredende verdediging van de tegenstander en slaagden erin om zelfs drie keer te scoren. Het was vooral aan het goede keeperswerk te danken dat FC Rijnland geen grotere achterstand opliep. Uiteindelijk moest Football Factory toch nog met 3-4 buigen.

Het eerste doelpunt van Corte Real was nog een intikkertje, de twee andere goals van Alvin Peters, die normaal in het tweede speelt, waren fraai. Vooral het derde doelpunt was een juweeltje: Pieter van Schie gaf een subtiel steekballetje waarna de weg vrij was voor Peters en hij doeltreffend afrondde. FC Rijnland kwam niet verder dan wat schoten van afstand en nam het allemaal veel te makkelijk op. Trainer Roberto Escudero vroeg in de rust of de groep er überhaupt wel zin in had om op dinsdagavond te spelen. Het was allemaal zo lamlendig en ongeïnspireerd. Hij was begrijpelijk niet blij met het optreden van zijn selectie. Het feit dat er maar twaalf spelers waren droeg evenmin bij aan zijn goede humeur.

Of het nu zijn woorden waren of dat de groep zich toch wat geneerde voor het optreden in de eerste helft, feit was wel dat FC Rijnland totaal ander voetbal liet zien na de onderbreking. Het ging nu wel fel de duels aan, zette vlotte aanvallen op en solo-optredens bleven beperkt. Resultaat was dat het binnen twintig minuten gelijk was via Michael de Roode, Ramon Escudero en Bryan Verhage. De laatste ramde een afgeslagen bal tegen de touwen. Lang bleef het 3-3. Van Schie scoorde op een haar na en aan de andere kant was Ramon Escudero nog eens vlakbij de 3-4. Het was slechts uitstel van executie: vijf minuten voor tijd tikte hij alsnog de winnende binnen. Football Factory had in de tweede helft weinig meer in te brengen, maar kon nog wijzen op de vrije bal tegen de lat in de allerlaatste seconde van de wedstrijd.

Football Factory moet vooral de eerste helft koesteren toen het vlot speelde en er ook in slaagde eindelijk eens effectief te zijn. Voor FC Rijnland zou je het een wijze les kunnen noemen, dat laksheid dodelijk is, ook in de vierde klasse. FC Rijnland-speler Nick van Kins: ,,Wat er fout ging in de eerste helft? Alles! We gaven veel te veel ruimte weg, wel leken wel te slaapwandelen. De tweede helft was totaal anders. Zo voetballen we normaal ook. Toen speelden we de ballen wel goed in en hebben de boel uiteindelijk goed rechtgezet. Nu zaterdag Van Nispen pakken.”

Football Factory speler Corte Real:  ..Scoren en de nul houden was ons al een tijd niet gelukt. Dit geeft zelfvertrouwen, ook omdat we relaxt speelden, leuk combinatievoetbal lieten zien met prima steekballetjes. We speelden gewoon lekker. Het grote verschil was dat we nu efficiënter speelden. De tweede helft namen we het te gemakkelijk op. FC Rijnland toonde ook een ander gezicht. Ze zaten ons dicht op de huid en dat lag ons niet. Jammer dat we uiteindelijk verloren. De eerste helft lieten we zien dat het na de winterstop voor ons veel beter kan gaan.”

Football Factory-FC Rijnland (za) 3-4 (3-0).

Corto Real 1-0, Peters 2-0, Peters 3-0, De Roode 3-1, Escudero 3-2, Verhage 3-3, Escudero 3-4.

Selectie Football Factory: Zamparin, Van den Akker, Boers, Luidens, Hockx, De Jong, Peters, Chvalovsky, F. Corte Real, Van Schie, Thompson, Gelkens, Van der Horst, Corte Real.

Selectie  FC Rijnland: Philippo, Kaya, Van Kins, Boot, Ramon Escudero, De Roode, Sap, Yagin, De Haas, Ait Bilal, Verhage, Colin Oudenaarde, Kai Oudenaarden,  Van Doorn, Roberto Escudero.