Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Aftrap nieuw groots voetbaltoernooi

Brasserie Park
ALV artikelbanner

Dinsdagavond 12 januari kwamen de eerste vier voetbalteams binnen de lijnen, in het kader van het nieuwe, grote voetbaltoernooi om de Koetshuis ‘ De Burcht’  Cup. Aan het toernooi nemen alle Leidse voetbalclubs deel met hun standaardteams (een uitzondering daar gelaten). Verder zijn ook de zondagtak van Voorschoten ’97, RCL (Leiderdorp), Kagia (Lisserbroek), FC Rijnvogels (Katwijk), Valken ’68 (Valkenburg) en VV Oegstgeest in deze eerste editie van de partij. Andere clubs hebben al aangegeven volgend seizoen op zeker aan te sluiten.

foto-1- FC Boshuizen

 

Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Aan de Boshuizerkade trapten FC Boshuizen (zo) af tegen vv Leiden, in Noord streden Roodenburg en LSVV ’70 om de begeerde eerste punten. Ed Immink, vv Leiden voorzitter, sprak van een ‘historische avond’ . Hij herinnerde aan de roemruchte toernooien om de Zilveren Molen, georganiseerd door de legendarische Flip Massaar (LFC). FC Boshuizen bleek een maat te groot voor vv Leiden en won afgetekend met 8-2. Roodenburg was te sterk tegen de door griep geplaagde studentenploeg van trainer/coach Freek Jansen, 4-2. Van beide duels is of wordt een kort verslag geplaatst. Ook in de strafschoppenreeks na de 90 gespeelde minuten trokken FC Boshuizen en Roodenburg aan het langste eind.

foto-2-vv Leiden

De volgende serie wedstrijden staan op zaterdag 16 januari op het programma: vv Oegstgeest versus FC Rijnvogels en FC Boshuizen (za) neemt het op tegen Football Factory (zie ook het programmaboekje).

Hidde de Meij schoot de foto’s bij het treffen tussen FC Boshuizen en vv Leiden (zie hierboven)

Onder toeziend oog van scheidsrechter Arie Koeman verricht Tom Holswilder, (mede)initiatiefnemer en naamgever van het nieuwe toernooi , de aftrap. (Foto Hidde de Meij)

foto-3- de aftrap

OWN artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten